Potrjeno: Vincenzo Nibali zapušča Bahrain Merido

Potrjeno: Vincenzo Nibali zapušča Bahrain Merido
04.06.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Dlje časa se je že govorilo, zdaj pa je Massimo Zanetti, lastnik podjetja, ki je drugi največji sponzor moštva Trek Segafredo potrdil, da prihaja Vincenzo Nibali.

“Podpisal sem pogodbo z Nibalijem. To sem si želel že dlje časa in končno mi je uspelo,” je dejal Massimo Zanetti. Govorimo o lastniku drugega največjega sponzorja ameriškega moštva Trek Segafredo. Gre za Italijana, ki je pred leti vstopil v kolesarstvo z namenom, da ima v ekipi tudi enega izmed pomembnejših italijanskih kolesarjev.

Čeprav si je sprva želel Nibalija, je ta iz Astane prestopil v Bahrain Merido. Zdaj pa je očitno napočil čas, da še enkrat zamenja ekipo. Zanetti je to potrdil, pa čeprav se lahko uradno nove pogodbe podpisuje šele po 1. avgustu. Seveda Nibali v ekipo ne bo prišel sam. S sabo bo odpeljal še brata in klubskega kolego Antonia Nibalija, trenerja Paola Slonga, maserja Micheleja Pallinija in zdravnika Emilia Magnija.

“Opazil sem, da vsi kolesarji potrebujejo nekakšnega očeta. Zdajšnje ekipe so še bolj mednarodne in imajo številne managerje. Kolesarji pa potrebujejo bolj družinsko povezanost. Pri nas bo Nibali dobil vse to in okrog njega bomo zgradili močno ekipo,” je v intervjuju za Gazzetta dello Sport še dejal Zanetti:

“Z Vincenzom bomo postali bolj italijanski, pa čeprav je Trek ameriški in želi imeti kolesarje iz številnih držav. Zame kolesarstvo brez tradicionalnih držav, kot so Italija, Francija in Nizozemska ne obstaja. Vsekakor nam bo Nibali pomagal pri večji prepoznavnosti in vidnosti. Upam, da bo dobil nekaj pomembnih dirk." Sicer pa ima Nibali že 34 let. Pravkar je dirko po Italiji končal na drugem mestu, tik pred Primožem Rogličem in za Richardom Carapazom.

To je bila za Italijana že 11. uvrstitev na oder za najboljše tri na tritedenskih dirkah. Štirikrat je slavil zmago. Poleg Frooma je edini aktivni kolesar, ki je dobil vse tri tritedenske dirke. Giro pa dvakrat. “Takoj mi je dejal: Imam 34 let. Še vedno sem mlad. Ni za odpis. Še vedno je svež in motiviran. Prepričan sem, da ima pred sabo vsaj še dve leti dirkanja na vrhunski ravni,” je še povedal Zanetti. Nibaliju naj bi ponudili dveletno pogodbo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ