Pozabite Cristiana Ronalda, tu je Rui Costa

Pozabite Cristiana Ronalda, tu je Rui Costa
15.11.2013 AVTOR: D. Z.
Portugalci so za njihovega najboljšega športnika izglasovali svetovnega prvaka v kolesarstvu Ruia Costo, ki je med drugim premagal tudi zvezdnika Cristiana Ronalda.

Drugič zapored je dobil dirko po Švici, zmagal je v dveh zahtevnih etapah na dirki po Franciji in za konec sezone postal še svetovni prvak. Mavrično majico je osvojil v Toskani.

Rui Costa je eden izmed kolesarskih junakov, ki ga na Portugalski očitno zelo cenijo. Tako je Costa še drugo leto zapored postal najboljši športnik te države. Tokrat je premagal nogometnega zvezdnika Cristiana Ronalda in kanujista Fernanda Pimento.

»To je lažje osvojiti, kot se vzpenjati po alpskih vzponih. Zahvaliti se moram vsem, ki so glasovali zame. Zmage sem vesel, « je najprej povedal Rui Costa. Portugalec je še dodal, da bi lahko ta naziv prejel prav vsak izmed nominirancev, saj so vsi dosegali vrhunske rezultate skozi celotno sezono:

»Vendar sem imel srečo in zato sem zadovoljen. Prav vsak športnik naredi veliko za Portugalsko in prepričan sem, da bomo s tem nadaljevali. Po tako uspešni sezoni je lepo, da te v rodni državi nagradijo. Vesel sem, da me je nagradila tudi Portugalska kolesarska zveza, ki mi je vedno pomagala. Zato sem jim hvaležen za vse, kar so naredili zame. «

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ