Pozitiven zaradi napake v laboratoriju

Pozitiven zaradi napake v laboratoriju
22.12.2012 AVTOR: D. Z.
Svetovna protidopinška agencija je za tri mesece odvzela licenco laboratoriju iz Madrida, kjer naj bi pri analizi vzorca naredili napako.
Športni časopis As je poročal, da naj bi bil žrtev napake v laboratoriju prav kolesar. Ime ni znano. V laboratoriju naj bi A-vzorec urina tega športnika zmešali z vzorcem, v katerem so bile prepovedane snovi. Vendar se tukaj ni končalo. Iz laboratorija naj bi potem, ko so dobili izvide, športnika in krovno organizacijo obvestili, da je padel na dopinški kontroli. Potem pa je sledil test B-vzorca.

Ta je bil negativen in v laboratoriju so spoznali, da so naredili napako. To so sporočili tudi Svetovni protiponiški agenciji, tako da je takoj prekinila postopek proti neimenovanemu športniku. Pri Wadi pa so se odločili, da laboratoriju za tri mesece odvzamejo licenco. Oseba, ki je bila odgovorna za napako, je že odstopila. V Španiji delujeta dva akreditirana laboratorija. V Madridu in Barceloni. Do zdaj pa še nobenemu niso odvzeli licence.

Madridski laboratorij testiranja izvaja že vse od leta 1969 in preiskovalci imajo opravka z okrog 8.000 vzorci letno. Novica pa je na dan prišla ob za španski šport zelo neprimernem času. Madrid se namreč pripravlja na predstavitev kandidature za organizacijo olimpijskih iger 2020. Obenem pa je vrhovno sodišče prav v teh dneh Roberta Herasa spoznalo za nedolžnega in mu tako priznalo, da je kljub pozitivnemu vzorcu, dobil dirko po Španiji leta 2005.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ