"Pozor na zvezdo v nastajanju"

"Pozor na zvezdo v nastajanju"
26.11.2015 AVTOR: D. Z.
Tako je novinar Joseph Doherty zaključil članek o Luki Piberniku za cyclingquotes.com. In kaj je Pibernik povedal?

V svojem jeziku je lažje
Kolesarji Lampreja Meride se bodo kmalu vsi skupaj zbrali na prvih pripravah. Krajših, bolj spoznavnih. Med njimi so kar štirje Slovenci. Marko Kump, Jan Polanc, Matej Mohorič in Luka Pibernik. »Vedno je lepo, če imaš v ekipi še nekaj Slovencev. V svojem jeziku je lažje komunicirati, « je za cyclingquotes dejal Luka Pibernik. Prav o njem so pisali na spletni strani.

V članku avtor izpostavi, da je Luka Pibernik pri vsega 18 letih na svetovnem prvenstvu v Limburgu med mlajšimi člani osvojil peto mesto. Pa čeprav je bil v tej kategoriji šele eno sezono. Letos je še drugič postal državni prvak med elito. In majico je lahko razkazoval tudi na pomembnih dirkah. Prvič med samo elito, pa čeprav pri zgolj 21 letih.

Želja so znamenite klasike s tlakovanimi odseki
Šele pred dobrim mesecem je dopolnil 22 let. »S sezono sem zadovoljen. Mislim, da sem zastavljene cilje dosegel, in da sem dobro oddelal delo za ekipo, « je še povedal Pibernik. Izkazal se je predvsem na dirki po Japonski, saj je v hitrih zaključkih redno uvrščal med peterico. In, kako naprej?

Kaj si Pibernik želi v prihodnosti? »Mlad sem še in ne vem, kakšen teren mi najbolj ustreza. Vendar pa upam, da mi klasike s tlakovanimi odseki. « Letos je namreč že nastopil na dirki po Flandriji in na klasiki Pariz-Roubaix. In, kaj je za konec zapisal avtor članka? »Bodite pozorni na zvezdo v nastajanju. « Sicer pa je Pibernik pred prestopom v Lamprej vozil za ljubljansko Radensko.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ