Pozzovivo o Janiju: Med prvimi petimi na Touru!

Pozzovivo o Janiju: Med prvimi petimi na Touru!
20.06.2012 AVTOR: D. Z.
Domenica Pozzoviva smo pred njegovo vrnitvijo v Italijo povprašali tudi o tem, kakšne možnosti pripisuje Janiju Brajkoviču na prihajajoči dirki po Franciji.
Domenico Pozzovivo in Jani Brajkovič sta bila junaka kraljevske etape na dirki po Sloveniji, ki se je končala v Škofji Loki. Pozzovivo se je veselil zmage v tisti etapi, Brajkovič pa zmage v skupnem seštevku. Italijanski hribolazec se lahko pohvali z osmim mestom v skupnem seštevku letošnje dirke po Italiji.

Bolj pomemben podatek pa je, da je bil na vzponih vseskozi konkurenčen najboljšim. Dobil je celo osmo etapo na tej dirki, zato dobro ve, kako dober mora biti kolesar, če se želi boriti za najvišja mesta na eni izmed tritedenskih dirk. Prav zato smo ga povprašali, kaj meni o Brajkoviču in njegovih možnostih na dirki po Franciji.

"Vidim, da je dober. Tudi zato, ker bodo na letošnjem Touru dolgi kronometri," je dejal Pozzovivo in dodal: "Poleg tega je v soboto dokazal, da je dober tudi na vzponih, saj je lahko sledil mojemu ritmu. Sam pa sem v tem obdobju na vzponih zelo hiter. Zato menim, da bi Tour lahko končal med prvimi petimi."
Značke: Dirka po Sloveniji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ