Pozzovivo za močnejšo Bahrain Merido

Pozzovivo za močnejšo Bahrain Merido
23.08.2017 AVTOR: D. Z.
"S tem, da se bom pridružil Bahrainu Meridi, ki je v krstni sezoni pustila velik pečat sem zelo zadovoljen," je dejal Domenico Pozzovivo, ki se bo pridružil kolesarjem Bahraina Meride.

Domenico Pozzovivo bo vsekakor predstavljal močno okrepitev za ekipo, kot je Bahrain Merida. Kolesar moštva AG2R La Mondiale je v francoski ekipi kolesaril pet let in se je o prestopu že pogovarjal z nekaterimi moštvi.

Potem pa … “Ker v Švici živim blizu Vincenza Nibalija in Enrica Gasparotta, sem lahko izvedel več o ekipi in njeni viziji. Po pogovoru z Brentom Copelandom pa sem bil še bolj prepričan, da je to prava poteza. ” Pozzovivo, ki je v karieri dosegel 13 zmag se bo tako pridružil Vincenzu Nibaliju: “Rad bi izkoristil to priložnost in se zahvalil ekipi AG2R, v kateri sem bil pet let. Zdaj je čas, da obrnem novo stran, tako da se že veselim novih izzivov.

Pozzovivo je leta 2012 dobil etapo na dirki po Italiji, spada pa med najboljše hribolazce. Tudi na dirki po Sloveniji je večkrat nastopil. Leta 2012 je dobil etapo do Škofje Loke – takrat sta se pred ciljem po dolgem pobegu rokovala z Janijem Brajkovičem – in dirko končal na drugem mestu. Letos je italijanski Giro končal na šestem mestu. Bil je tretji na dirki Tour of Alps, četrti na dirki po Švici, šesti na dirki po Poljski, deveti na dirki po Abu Dhabiju in deseti na dirki Tirreno-Adriatico.

“Je kolesar, ki smo ga vedno občudovali in verjeli vanj. To je kolesar, ki smo ga iskali. Je predan in delaven. Pravi profesionalec na vseh področjih. Je tudi zelo ambiciozen, ” je dejal menedžer Bahraina Merida Brent Copeland. Obljubil je, da bo Pozzovivo dobil svoje priložnosti v vlogi kapetana. Sicer pa je Italijan že dolgo član profesionalne karavane. Kariero je začel leta 2005, ko je podpisal pogodbo z moštvom Ceramica Panaria Navigare.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ