Pozzovivo: Zmagati ne bi mogel!

Pozzovivo: Zmagati ne bi mogel!
19.06.2012 AVTOR: D. Z.
Domenico Pozzovivo se je do zadnjih kilometrov dirke po Sloveniji presenetljivo boril za zmago, saj je odpeljal izvrsten kronometer.
Jani je dokazal, da je boljši
Na koncu pa mu je vseeno zmanjkalo vsega šest sekund. S štirimi sekundami prednosti pred Janijem Brajkovičem je 18 kilometrov dolg kronometer začel, na koncu pa je proti pričakovanjem za Brajkovičem zaostal zgolj za deset sekund. Postavil je deseti čas in priznal, da tudi sam takega rezultata ni pričakoval, saj mu ta disciplina kot čistemu hribolazcu ne ustreza.

"Po pravici povedano, nisem pričakoval, da bom kronometer tako dobro odpeljal. Ko so mi povedali, kako blizu sem Janiju, sem pedale začel poganjati na polno, do konca. Grenak priokus je, saj sem dirko izgubil le za nekaj sekund, vendar je bilo že pred startom jasno, da je Jani v kronometru boljši. To je tudi dokazal," je dejal Pozzovivo.

Zmagati ne bi mogel
"O zmagi sploh nisem razmišljal. Upal sem, da bom med prvimi 20 v kronometru. Že zaradi samozavesti pred državnim prvenstvom. Ta predstava pa je bila odlična in na državno prvenstvo lahko odidem zadovoljen," je še dejal italijanski hribolazec. Pozzovivo je bil na koncu, ko je prejel priznanje za končno drugo mesto na dirki, zelo zadovoljen z doseženim.

Domov se bo vrnil z zmago v kraljevski etapi in prepričan, da lahko zelo dobro odpelje tudi vožnjo na čas. S tem je bil zadovoljen, kar dokazuje tudi njegov odgovor na vprašanje, če bi dirko lahko dobil: "Mislim, da ne, saj se nobena etapa ni končala na vrhu vzpona. V posameznih etapah pa nisem mogel priti do odbitnih sekund, ker so se etape zaključevale s sprinti večjih skupin. Ničesar ne obžalujem. Glede na profil etap, sem naredil veliko več kot sem pričakoval."
Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ