Prav nič viteški vitez ...

Prav nič viteški vitez ...
02.01.2013 AVTOR: D. Z.
Bradley Wiggins je ob koncu leta prejel prestižno nagrado. Britanska kraljica mu je podelila viteški naziv. Od zdaj bo popularni Wiggo poznan pod imenom sir Bradley Wiggins.
Poleg njega je kraljica priznanje podelila tudi menedžerju Skyja Daveu Brailsfordu, ki se je za vse skupaj lepo zahvalil, a poudaril, je on samo najbolj prepoznaven človek v vrsti številnih ljudi, ki so zaslužni za letošnjo prevlado moštva Sky.

»Mislim, da imam to srečo, da imam okrog sebe nekaj izjemnih ljudi, ki so sodelovali z mano. A na koncu so kolesarji tisti, ki zmagujejo in osvajajo zlate medalje. Sam sem lahko vesel, da so se v zadnjih letih, po zaslugi našega načina dela, razvili številni nadarjeni kolesarji. Mislim, da so oni tisti, ki si zaslužijo pohvale, « je dejal Brailsford.

Dodal je še, da mu motivacije ne manjka in da z vsakim dnem išče načine, kako bi določene stvari še izboljšal. Med tiste kolesarje, na katere je Brailsford še posebej ponosen, pa je brez dvoma Bradley Wiggins. 32-letni zmagovalec dirke po Franciji in olimpijski prvak v vožnji na čas je tudi postal vitez, a ob tem ostal ravnodušen.

»Naziv 'sir' ni nekaj, kar si želim uporabljati vsakodnevno, saj mi to nekako ni všeč. Edina stvar, ki sem jo zahteval je bila, da me žena in otroci kličejo z vzdevkom 'sir'. Vsi ostali pa me mirno lahko kličejo Bradley, « je dejal Wiggins. »S časom se bom tega mogoče navadil, vendar bom naziv najbrž uporabljal bolj za zabavo kot za res. Tega vsekakor ne bom jemal resno, « je še priznal Wiggins. Če je s temi izjavami užalil kraljico, ni znano.
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ