Prav posebna "mavrična" Dogma! Bo taka tudi Merida? (foto)

Prav posebna "mavrična" Dogma! Bo taka tudi Merida? (foto)
08.10.2013 AVTOR: D. Z.
Kolesarska indrustrija se še kako zaveda, da je treba vsak uspeh izkoristiti za dodatno reklamo. In prav to očitno uspešno počnejo tudi pri Pinarellu. Predstavili so "mavrično" Dogmo.

Potem, ko je Christopher Froome na dirki po Franciji blestel v rumeni različici Pinarellovega kolesa, so se zdaj pri tem proizvajalcu odločili, da počastijo tudi izjemen uspeh na svetovnem članskem prvenstvu v Firencah.

Tam sta njihova kolesarja osvojila prvo in tretje mesto. Španec, sicer tretji na svetovnem prvenstvu Alejandro Valverde, in Portugalec Rui Costa sta oba člana Movistarja, ki uporablja kolesa Pinarello.

Prav Rui Costa si je z izjemno vožnjo privozil naslov svetovnega prvaka in pri Pinarellu so se odločili, da mu kolo – vozi Pinarellov model Dogma 65.1 Think 2 – pobarvajo v "mavrične" barve. Rui Costa ga je lahko predstavil en teden po prestižni zmagi, saj je z na novo prebarvanim kolesom nastopil na zadnji izmed klasik – torej na dirki po Lombardiji.

Na tej dirki je sicer opravljal vlogo pomočnika prav prej omenjenemu Valverdeju, a mavrične barve je dobro zastopal. Zanimivo. Rui Costa bo v naslednji sezoni vozil za italijanski Lampre in prav gotovo se bodo za "mavrično" različico kolesa odločili tudi pri Meridi, sicer sponzorju italijanske ekipe, katere član je tudi Jan Polanc.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ