Pravi pekel na Touru: Nekateri favoriti zaostali, zmaga Greiplu, Korena ustavili

Pravi pekel na Touru: Nekateri favoriti zaostali, zmaga Greiplu, Korena ustavili
05.07.2015 AVTOR: D. Z.
Neverjetna 2. etapa na dirki po Franciji. Zmagal je Andre Greipel. Dolgo je bi lob najboljših Kristijan Koren, zaostala pa sta tudi Nibali in Quintana.

Kolesarji na dirki po Franciji so opozarjali na drugo etapo na dirki po Franciji. Utrecht je gostil start, cilj pa je bil v Neeltje Jansu. Etapa je bila dolga 166 kilometrov, največjo oviro pa sta predstavljala dež in močan veter. Tokrat so na svoj račun prišli mojstri za enodnevne klasike in mojstri vožnje v takih razmerah. Med kolesarji za skupni vrstni red se je bil pravi boj za preživetje in večkrat je prišlo do večjih selekcij. Dobrih 50 km do cilja pa do odločilne.

Etixx Quick Step je začel akcijo. V ozadju je prišlo do padca, kolesarji, kot so Nibali, Quintana, Valverde, Pinot, Peraud, Rodriguez … pa so ostali ujeti. V ospredju pa izmed favoritov le Froome, Contador, Van Garderen in Barguil. V tej manjši skupini je bil tudi Kristijan Koren, ki je lahko sledil najboljšim, medtem ko so ritem najprej narekovali predvsem kolesarji Etixx Quick Stepa. V ospredju jih je bilo kar šest. Tudi Mark Cavendish. Izmed sprinterjev pa samo še Andre Greipel in Peter Sagan.

V ozadju so imeli številni težave. Prave pomoči ni užival niti Nibali, ki je kasneje imel še težave s kolesom. Pri Cannondale Garminu so Korenu sporočili, da mora počakati kapetane, ki so ostali v ozadju in tako je Korenova možnost za visoko uvrstitev v etapi splavala po vodi. Tudi Sagan je imel težave s kolesom, a je hitro ujel vodilno skupino. Zaključek pa izjemen. Zdelo se je, da ima Etixx Quick Step vse pod nadzorom.

Sprint pa je bil zelo dolg in počasnejši od tistih klasičnih sprintov glavnine. Tako je zadnji mož v vlaku Etixx Quick Step Mark Renshaw prezgodaj kapetana Marka Cavendisha. Britanec je moral prvi začeti sprint in bilo je prehitro. Na koncu so štirje kolesarji v zares majhnem razmaku prečkali ciljno črto. Zmagal je Andre Greipel, drugi je bil Peter Sagan, tretji pa Fabian Cancellara, ki je po zaslugi bonifikacijskih sekund prevzel rumeno majico vodilnega. Jutri pa kolesarje že čaka etapa na znameniti Huy.

Značke: Cestno, Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ