Pravi rojstnodnevni šov neverjetne mladinke

Pravi rojstnodnevni šov neverjetne mladinke
24.09.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Zoe Backstedt je upravičila vlogo favoritinje na cestni dirki za mladinke na svetovnem prvenstu. A do zmage je prišla na izjemen način.

Pravi rojstnodnevni šov neverjetne mladinkeMladinke so imele na tem svetovnem prvenstvu na razpolago dobrih 67 kilometrov. Slovenk ni bilo na startu, dirka pa se je sprva začela s 15,9 km dolgo vožnjo v liniji, potem pa so kolesarke vstopile v zdaj že poznan 17,1 km dolg krog.

Vsi so opozarjali na prvo favoritinjo Zoe Backstedt. Že ob prvem prihodu na goro Pleasant je prišlo do napada in selekcije in takoj je pospešila prav Backstedtova. Svetovni prvakinji v vožnji nobena tekmica ni mogla slediti in Britanka si je privozila več kot dve minuti prednosti. Kasneje je imela ob vznožju zadnjega vzpona že skoraj tri minute naskoka in na strmem klancu je celo prvič pokazala utrujenost.

Rayerjeva je v ozadju napadla in razlika se je zmanjšala na 2:25, "Ko sem videla, da imam še dve minuti prednosti, me je zgrabila panika. A trenerka mi je iz avtomobila dejala, da imam dve minuti in se ne smem obremenjevati s tem. Naj na spustu ne tvegam. Nisem je poslušala in sem se hitro spustila ter prikolesarila do cilja," je po velikem slavju dejala Zoe, sicer hčerka nekdanjega izvrstnega kolesarja Magnusa, ki je v svoji karieri dobil tudi Pariz-Roubaix.

Zoe je zdržala do cilja in veselila se je nove prestižne zmage. Na svoj 18. rojstni dan. “Dvojni dvojček in to na moj rojstni dan. Ta medalja mi pomeni toliko kot prejšnja,” je dejala Zoe in na smešno opazko, da je imela še en kronometer dejala: "Sicer sem pogledala v road book, a morda sem pomešala dneve." Obenem je priznala, da osnovni načrt ni bil, da bi napadla že kmalu po startu:

"Ne, niti približno. Še posebej pa ne na spustu. Ko sem prvič prišla na vrh vzpona, sem se počutila dobro." Zoe je tako postala svetovna prvakinja na cesti v cestni preizkušnja in v vožnji na čas. Na koncu je za kar 2.07 ugnala Francozinjo Nienke je bila tretja. Backtedtova, ki se poslavlja od mladinske konkurence je zares izjemna, saj ima že 11 zmag.

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ