"Pravi test bo čez dva ali tri tedne na dirki po Franciji."

"Pravi test bo čez dva ali tri tedne na dirki po Franciji."
20.06.2022 AVTOR: DZ, foto: Sportida

Tadej Pogačar. Prepričljivo je dobil letošnjo dirko po Sloveniji. Takoj po koncu pa je spregovoril za TV Slovenija in pogled usmeril v dirko po Franciji.

"Ponavadi se ta etapa zaključi v sprintu skupine. Letos je bilo s Trško goro drugače. Pet minut do daske na strmo špico. Pestro je bilo. Drugače pa smo bili samo trije v zaključnem sprintu. Praktično samo jaz proti Mohoriču in zelo lep zaključek dirke po Sloveniji." Tako je zaključek zadnje, pete etape za TV Slovenija opisal Tadej Pogačar. Letos so organizatorji traso zadnje etape nekoliko spremenili in karavano popeljali čez vzpon na Trško Goro.

Kratek, a strm vzpon, na katerem je prišlo do velike selekcije. "Vedno sem si tukaj želel sprintati, ampak vedno je bilo okrog mene preveč kolesarjev. Letos je bila tale Trška gora prav narejena za tak finiš. Res sem vesel, da sem imel priložnost in sem jo lahko izkoristil. Sem kar pogrešal to, tistih pet minut do daske in danes je bilo to pet minut do konca, do vrha, Matej je bil tudi zelo dober, je bil vseskozi na mojem koleu. Zelo dobro za odpreti pljuča."

Pet etap, skoraj osemsto kilometer. Dve etapni in končna zmaga Tadeja Pogačarja. Poleg tega pa še dve etapni zmagi in končno drugo mesto Rafala Majke. Izkupiček moštva UAE je izjemen. Nad vsem skupaj je bil tudi Tadej Pogačar navdušen:

"Cela ekipa je zelo super. Na koncu nas je bilo samo pet. Dva sta šla že po drugem dnevu domov, a nič za to, res smo bili zelo močni skupaj. Rafal Majka je v super formi, Jan Polanc je itak vedno v super formi. Rui in Ackermann sta se izkazala, da se lahko zaneseš nanju vsako etapo. Jaz sem vesel, da smo dirkali, tako kot smo in da lahko gremo na Tour pozitivno, z dvignjeno glavo."

Očitno je Pogačar dobil to, kar je želel. Po dolgih pripravah na višini je nastopil še na zadnji dirki pred glavnim ciljem sezone - dirko po Franciji. Kmalu bo šlo zares. Dirka za začne 1. julija: "Pravi test bo čez dva ali tri tedne na dirki po Franciji. Je bila pa to zelo dobra priprava. Odprli smo noge, pljuča, hitrost. Malo smo se navadili grupe. Mislim, da se v teh petih dneh nismo preveč utrudili, ampak ravno prav, da se zdaj malce spočijemo in naredimo še par treningov in bomo pripravljeni na dirko po Franciji."

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ