Pred Avenirjem: “Tu so res vsi najboljši”

Pred Avenirjem: “Tu so res vsi najboljši”
16.08.2018 AVTOR: DZ, vir: KZS

Slovenska reprezentanca do 23 let je v Franciji. Predstavitev je za njimi, pred njimi pa prestižni Tour de l’Avenir. Slovenci branijo vodstvo v Pokalu narodov.

“Finale sezone za Pokal narodov. Tu so res vsi najboljši. Pridejo Kolumbijci, ki jih ni bilo na prejšnjih dirkah. Tudi Avstralcev ni bilo na vseh dirkah,” je dan pred začetkom desetdnevne dirke Tour de l’Avenir dejal selektor slovenske reprezentance Martin Hvastija. Slovenci so v tej sezoni zbrali 73 točk in imajo tri točke prednosti pred Italijani. Tretji Francozi imajo 59 točk. Torej, majhna Slovenija vodi proti kolesarskim velesilam. Veliko stvari se lahko še spremeni, je pa jasno, da je tudi Slovenija v Francijo odpeljala nadvse močnih šest kolesarjev.

To so Tadej Pogačar, Žiga Jerman, Žiga Horvat, Jaka Primožič, Nik Čemažar in Izidor Penko. “Vodstvo v Pokalu narodov ne spremeni ničesar. Vemo, da lahko Tadej dirka na visoka mesta v skupnem seštevku. Če nam bo uspelo odpeljati dobro dirko, bo to lepo,” je še dodal Hvastija. Brez dodatnega pritiska, torej. Vse skupaj se bo začelo v Grand Champu, kjer je bila danes tudi predstavitev kolesarjev in reprezentanc. Odločilne pa bodo zadnje etape v Alpah. “Te niso tako ekstremno težke, kot so bile v preteklosti,” je dodal Hvastija. Obenem pa smo ga povprašali tudi o ekipnem kronometru. Tokrat na dirki ne bo posamične vožnje ne čas, ampak ekipna.

Gre pa za preizkušnjo, ki je mlajši člani niso ravno vajeni: “Težava je v tem, ker ga ne prakticiramo. Pred odhodom smo na stezi v Kranju opravili en trening. To je to. Je disciplina, ki je fantje ne poznajo, vozili so jo morda enkrat ali dvakrat. Na srečo so vsi fantje dobri v vožnji na čas,” je še dodal Hvastija. Sicer pa bodo zmago branili Kolumbijci. Lani je bil najboljši Egan Bernal, letos Kolumbijci na dirko prihajajo z Ivanom Soso, ki je pred dnevi dobil dirko po Burgosu, na kateri je premagal tudi Miguela Angela Lopeza. Sicer pa so dirko v preteklosti že dobili kolesarji, kot so Lopez, Barguil, Chaves, Quintana, Mollema, Menčov, Indurain, Lemond, Gimondi ...

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ