Pred Dosom nepričakovano še na Cape Epic

Pred Dosom nepričakovano še na Cape Epic
28.02.2012 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Cilj ekstremnega kolesarja Mitje Roka v letošnji sezoni je bil, da še tretjič zapored nastopi na dirki okoli Slovenije. A načrte je zdaj moral, zaradi nenačrtovanega povabila na prestižno dirko, nekoliko spremeniti.

Dobil je namreč neverjetno ponudbo, da se lahko udeleži prestižne etapne dirke za gorske kolesarje Cape Epic. To priložnosti mu je ponudil Hrvat Tomisla Karalenić, ki je nepričakovano ostal brez sotekmovalca in na pomoč mu je prišel Peter Vesel.

Ta se je hitro obrnil na Mitjo Roka, ki se intenzivno pripravlja na dirko okoli Slovenije. Pri teh pripravah pa precej časa preživi tudi na gorskem kolesu. Mitja Rok je ponudbo z veseljem sprejel.

"S Tomislavom sva že sestala. Odločila sva se, da opraviva tudi nekaj skupnih treningov in se tako spoznava in vidiva, kako dobro sva pripravljena," je pojasnil Mitja, ki v nasprotnem primeru do ekstremne dirke okoli Sloveniji sploh ne bi tekmoval. Zdaj pa je vse drugače.

"Treningi so naviti do konca. Na srečo sem pridno treniral že prej in zima je poskrbela, da imam kar nekaj MTB podlage," je dejal Mitja, ki bo tako v naslednjih dneh vse moči usmeril v trening z gorskim kolesom. Tako bo moral nekoliko zanemariti tudi cestno kolo, s katerim pa vseeno še vedno načrtuje nastop na zanj tretjem DOS-u:

"Prišla je priložnost, ki jo bom izkoristil, vsekakor pa si tudi na DOS želim priti dobro pripravljen. Vse skupaj bom vzel kot dober trening. Osem dni težkega dirkanja bo prišlo zelo prav," je še pojasnil Mitja Rok, ki bo tako eden izmed treh Slovencev na startu letos zares zahtevnega Cape Epica, ki se bo začel že 25. marca. Časa za trening torej ni več prav veliko.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ