Pred Flandrijo: Spoznajte kolo Fabiana Cancellare (video in foto)

Pred Flandrijo: Spoznajte kolo Fabiana Cancellare (video in foto)
29.03.2013 AVTOR: D. Z.
V nedeljo bo v Belgiji pravi spektakel. Dirka po Flandriji, na kateri bo eden izmed favoritov za zmago tudi Fabian Cancellara. Spoznajte kolo, ki ga Švicar uporablja.
V nadaljevanju si lahko ogledate predstavitev kolesa, ki ga uporablja Fabian Cancellara. Oziroma, kar dve predstavitvi. Seveda govorimo o Trekovem modelu Domane. Gre za kolo, ki je prav posebej prilagojeno tako neravnim podlagam, kot so poti na dirki po Flandriji in na dirki Pariz-Roubiax.

Švicar, sicer član luksemburškega moštva RadioShack Leopard, bo uporablja opremo Shimano Dura Ace. Zanimivo, zaenkrat še ne uporablja elektronske različice. Teža celotnega kolesa naj bi znašala 7,5 kg.

»S Cancellaro smo delali na tem, da razvijemo kolo, s pomočjo katerega bo hitrejši. Rekel je. Fantje, čez tlakovce se hočem peljati hitreje. Rad bi vozil dlje, hitreje, bolj odločno in brez nepotrebnih izgub. To je nekaj, kar si želi vsak kolesar, « je v prispevku povedal Trekov predstavnik Ben Coates.

Več pa boste izvedeli v spodaj priloženih predstavitvah. V prvem o nastanku modela Madone govorijo tudi strokovnjaki iz Treka, v drugem pa so predstavitev pripravili avtorji youtubovega kanala GCN (Global Cycling Network).Pri Global Cycling Network so tako opisali kolo Fabiana Cancellare
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ