Pred Mohoričem dirk polno leto 2021

Pred Mohoričem dirk polno leto 2021
08.01.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Glede na povedano na virtualni novinarski konferenci je pred Matejem Mohoričem zelo naporna sezona. "Komaj čakam, da začnem," pravi.

"Tukaj se počutim res domače in bom v ekipi ostal še do nadaljnjega."

"Sezona je bila OK. Na Sanremu in na Liegeu sem bil zelo dober. Mislim, da sem odpeljal dober Tour, kjer sem podpiral Mikela. Potem pa padec in razočaranje na Vuelti," je na hitro Matej Mohorič strnil vtise o zaradi koronavirusa čudni sezoni 2020. Seveda pa že vsi kolesarji vneto trenirajo na začetek nove sezone:

"Komaj čakam, da začnem. Sezono bom začel v Valenciji. Potem pa bo po vsej verjetnosti sledila še ena etapna dirka pred glavnimi cilji sezone." Izpostavil je predvsem enodnevne dirke. Milano-Sanremo, Strade Bianche, Amstel Gold Race in Liege-Bastogne-Liege. Vmes pa še dirka po Kataloniji in po Baskiji. Program je že kot tak zelo naporen in veliko kolesarjev si po takem sklopu dirk želi odpočiti. Mohorič pa pravi, da ima v programu še dirko po Italiji:

"Na Giru bom verjetno pomočnik Mikelu. Če ga bom končal v dobri formi, se bom potrudil, da bi se uvrstil tudi v ekipo za Tour." Takoj po Touru sledijo olimpijske igre, ki pa očitno niso v prvotnem Mohoričevem programu: "Niso glavni cilj. Bil sem že v Riu, a trenutno sem bolj osredotočen na Giro in Tour, tako da bi bilo kar težko samo teden po Touru nastopiti še na olimpijskih igrah. Nisem povsem prepričan, a to ni glavni cilj."Bo pa očitno bolj razmišljal o svetovnem prvenstvu, ki bo potekalo v Flandriji in bi mu proga prav lahko zelo ustrezala. "V drugem delu bom morda nastopil na dirki po Poljski, še bolj verjetno pa v Kanadi in potem na svetovnem prvenstvu," je povedal Mohorič. Zdaj že resno trenira, tudi poškodba, ki jo je staknil na Vuelti je že preteklost: "Po padcu sem si hitro opomogel. Po dveh tednih je bilo že vse dobro, tako da se zdaj že pripravljam na novo sezono."

Za katero upa, da bo še uspešnejša kot lani. Prvič po dolgem času mu namreč ni uspelo priti do zmage. Pohvali pa se lahko z odličnima dosežkoma na klasikah Milano-Sanremo in Liege-Bastogne-Liege.

"Mislim, da sem sebi in ostalim v ekipi dokazal, da sem lahko zraven v zaključkih dirk. Dosegel sem nekaj dobrih rezultatov, tudi če ni bilo morda tiste zmage."

"Lani prvič po letu 2016 prvič nisem dosegel zmage. Na dirko po Španiji sem prišel res v dobri formi, pa sem potem padel. Definitivno me to ne ovira v teh ciljih za naprej, saj sem vsako leto napredoval. Na dirkah ni samo končni rezultat tisti, ki meri uspešnost. Mislim, da sem sebi in ostalim v ekipi dokazal, da sem lahko zraven v zaključkih dirk. Dosegel sem nekaj dobrih rezultatov, tudi če ni bilo morda tiste zmage. Leta 2018 sem nastopal na dirkah manjše kategorije, v zadnjih dveh letih pa predvsem na dirkah svetovne serije. Bi si pa želel doseči kakšnno pomembno zmago. Morda na klasiki. Kot sem že povedal, na Sanremu ali Strade Bianche ali Liege. Delam s polno paro naprej, verjamem vase in vem, da iz leta v leto napredujem."

In potem je tu še vprašanje pogodbe. Mediji so že namigovali, da naj bi Mohorič z ekipo Bahrain Victorius že prišel do dogovora: "Tukaj se počutim res domače in bom v ekipi ostal še do nadaljnjega. Bomo počakali, ko bomo uradno dogovorjeni, vendar pa smo zelo blizu dogovora za naprej."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ