Pred moškimi na Izoardu tudi najboljše ženske

Pred moškimi na Izoardu tudi najboljše ženske
21.07.2017 AVTOR: D. Z.
Annemiek Van Vleuten je dobila prvo etapo ženske dirke La Course. Ta se je končala na Izoardu. Najboljša Slovenka Urša Pintar na 18. mestu.

Pred kolesarji na dirki po Franciji so se na pot proti Izoardu podale tudi najboljše kolesarke. Govorimo o dirki La Course by le Tour de France, ki jo organizira agencija ASO.

Dirka je takoj pridobila na popularnosti, saj jo vsako leto prenaša tudi Eurosport. Letos pa so se organizatorji odločili za spremembo. Do zdaj so se kolesarke vedno pomerile zgolj na krožni progi v Parizu. Tokrat pa so morale najprej opraviti z gorsko etapo. Odpeljale so jo dopoldne, pred moškimi. Njihova preizkušnja je bila tudi precej krajša.

Na pot so se ravno tako podale iz Briancona, premagati pa so morale 67,5 km. Za konec so se morale povzpeti na znameniti, 2360 metrov visoki Izoard. Na vrhu je bil tudi cilj. A to je bila zgolj prva etapa. V soboto je pred danes najboljšimi 20 kolesarkami še zasledovalna posamična vožnja na čas. Na startu gorske preizkušnje so bile tudi predstavnice moštva BTC City Ljubljana. Zmage se je veselila lanska tragična junakinja olimpijskih iger Annemiek Van Vleuten.

Nizozemka je za kar 43 sekund premagala Elizabeth Deignan in za 1:23 Eliso Longo Borghini. Najboljša članica ljubljanske ekipe je bila Švedinja Hanna Nilsson, ki je z zaostankom 3:04 zasedla deseto mesto. Na sobotno dirko pa se je z 18. časom – za zmagovalko je zaostala 4:34 – uvrstila tudi Urša Pintar. Polona Batagelj je bila 33., Urško Žigart pa je ujela časovna zapora. Zasledovalna preizkušnja bo na sporedu v Marseillu, dolga pa bo 22 kilometrov.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ