Pred nami kolesarski vikend s številnimi Slovenci

Pred nami kolesarski vikend s številnimi Slovenci
30.07.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Strade Bianche, pa tudi Occitane in druge dirke. Vikend predstavlja nov začetek World Tour sezone 2020.

Večina kolesarjev bo drugi začetek letošnjega tekmovalnega dela sezone pričela ta konec tedna. Mojstri za enodnevne dirke komaj čakajo preizkušnjo Strade Bianche. V soboto bosta na sporedu tako ženska kot moška različica. Italija bo tako predstavljala pravi začetek World Tour sezone po prisilnem premoru zaradi koronavirusa.

Strade Bianche je dirka z makadamskimi odseki. Letos bomo videli šele 14. izvedbo, a se je že zapisala med legendarne preizkušnje. Na startu bodo številni mojstri za take dirke: Van der Poel, Gilbert, Van Avermaet, Alaphilippe, Naesen, Nibali, Lucenko, Fuglsang, Teuns, Sagan, Schachmann, Jungels, Štybar, Bettiol, Valgren,Benoot, Hirschi, Ulissi, Formolo … Predstavilo pa se bo tudi lepo število Slovencev: Tadej Pogačar, Jan Polanc, Matej Mohorič, Jan Tratnik, Grega Bole inDomen Novak.

Prav tako v soboto se bo začela tudi etapna dirka La Route d’Occitanie. Govorimo o štiridnevni preizkušnji prve kategorije, ki so jo v preteklosti že dobivali Valverde, Quintana, Contador … Letos bomo spet videli izjemna imena na startu. Prihaja zvezdniško obarvani Ineos s Chrisom Froomom in Eganom Bernalom.

Bomo že tu videli boj za kapetansko vlogo na Touru? Vsekakor bomo videli, kako si je Froome opomogel po lanskem padcu. Glasno se govori, da je tudi Pavel Sivakov odlično pripravljen. Na startu bo tudi Romain Bardet, Thibaut Pinot, Miguel Angel Lopez, Warren Barguil, Elia Viviani, Bryan Coquard, Richie Porte … pa tudi Luka Pibernik, sicer član moštva Bahrain McLaren.
V nedeljo bo na sporedu tudi enodnevna dirka Circuito de Getxo v Španiji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ