Pred Pireneji znova Marcel Kittel

Pred Pireneji znova Marcel Kittel
12.07.2017 AVTOR: D. Z.
Marcel Kittel je dobil 11. etapo na dirki po Franciji. To je že njegova peta na letošnji dirki in 14. v karieri. Do zadnjega je bežal Maciej Bodnar.

Na dirki po Franciji je za kolesarji enajsta etapa. Tudi ta je bila ravninska. Začela se je v Eymetu, po 203,5 km pa se je končala v za Tour že znanem mestu Pau.

Že 59. je to mesto gostilo cilj etape na dirki po Franciji. Tokrat cilj ravninske etape, kajti vajeni smo, da Pau gosti cilje zahtevnih etap, saj velja to mesto za nekakšna vrata v Pireneje. Tudi tokrat so se v pobeg podali trije kolesarji. To so bili Marco Marcato, Maciej Bodnar in Frederik Backaert. Sicer so si privozili dobre štiri minute prednosti,a glavnina je imela vse pod nadzorom.

A nekateri v glavnini niso bili dovolj pozorni in tako da med drugimi padel Jakob Fuglsang, ki je imel težave z zapestjem. V padec se je zapletel tudi Romain Bardet, ki je hitro nadaljeval z dirko. Na tleh se je znašel še John Degenkolb. največ moči med ubežniki je imel Maciej Bodnar, ki se je 28 kilometrov pred ciljem odločil za napad in hitro je ostal sam. Nadaljeval pa z izjemnim ritmom, saj je prednost s 35 sekund povečal na dobrih 50.

Dobrih 20 kilometrov pred ciljem pa je spet padel tudi Alberto Contador, ki je kasneje vendarle uspel ujeti stik z vse hitrjšo glavnino. Veliko dela so v lovu opravili kolesarji Quick Stepa, predvsem Gilbert in Vermote. Povprečna hitrost v etapi je bila 43 km/h. Deset kilometrov pred ciljem je Bodnar imel še 40 sekund prednosti in glavnina je morala že krepko pospešiti. Pet kilometrov pred ciljem je imel Bodnar še vsega 20 sekund prednosti.

Na čelu glavnine pa je bil tudi Tony Martin za Alexandra Kristoffa. Sledila je serija treh krožišč, medtem ko so v glavnini pobudo imeli člani Direct Energieja. Na tehnično zahtevnem odseku dobre tri kilometre pred ciljem je Bodnar ohranil 19 sekund prednosti. A glavnina je postajala vse hitrejša. Bodnarja so ujeli tik pred sprintom. Sledil je sprint in premoč Marcela Kittla. Dylan Groenewegen je bil drugi, tretji pa Edvald Boasson Hagen. Michael Matthews je bil četrti. V skupnem seštevku ni sprememb. Froome ostaja v vodstvu.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ