Pred prvim soočenjem z Rogličem: Še veliko lahko napredujem

Pred prvim soočenjem z Rogličem: Še veliko lahko napredujem
27.02.2023 AVTOR: DZ, foto: UAE Tour

Remco Evenepoel je po zmagi na UAE Touru poudaril, da se zdaj začne prava priprava na dirko po Italiji. Tam se bo soočil tudi s Primožem Rogličem. Soočila pa se bosta že marca na dirki po Kataloniji.

Na vzponu Jebel Hafeet je bil Adam Yates najboljši izmed vseh, ki so nastopali na dirki UAE Tour. Britanec je možnosti za končno zmago izgubil v ravninski etapi, ko je zaostal zaradi selekcije v vetru. Zato pa je izjemno vožnjo pokazal v zadnji etapi. Podrl je tudi rekord vzpona, ki si ga je predtem lastil s Tadejem Pogačarjem. Premoč mu je moral priznati tudi Remco Evenepoel, ki pa se je na koncu vseeno veselil končne zmage.

"Zdaj gremo na višinske priprave, ako da se zdaj začnejo bolj specifične priprave na dirko po Italiji," je po prihodu na cilj medijem dejal Remco Evenepoel: "Mislim, da sem lahko zares ponosen. To je moja prva dirka letos, na kateri sem želel biti dober v skupnem seštevku. Poleg tega še nisem bil na višinskih pripravah. Tja odhajamo čez nekaj dni, tako da se lahko samo še izboljšam."



Evenepoel je sezono sicer začel na dirki po San Juanu v Argentini. A januarja se še ni mogel borit za zmago. Na dirki UAE Tour pa je bil prepričljiv v ravninskih etapah, kjer so se odvijali predvsem boji v vožnji na veter. Odličen je bil tudi v prvi izmed dveh etap s ciljnim vzponom. Ni je dobil, je bil pa zato najmočnejši izmed kandidatov za končno zmago. Z ekipo Soudal Quick Step je blestel tudi v ekipnem kronometru:

"Lahko sem zadovoljen s trenutno pripravljenostjo. Tudi klubski kolegi so zdaj zelo dobri. Torej, samo dobre stvari in tako moramo nadaljevati. Bil sem zraven in dobro pripravljen skozi celoten teden. Morda bi lahko tudi sleidl Adamu, če v prejšnjih etapah ne bi opravil toliko dela. A želel sem samo ohraniti vodstvo v skupnem seštevku." Adam Yates je, kot že rečeno, postavil rekord vzpona. Edini do zdaj se je spustil pod mejo 26 minut. Natančneje, 25:53. Evenepoel je za njim zaostal za deset sekund, kar pomeni, da je bil tudi Belgijec nadvse hiter:



"Če poznaš Adamove številke, potem si lahko samo zadovoljen. Mislim, da tako hitro na te vzpon še nihče ni šel. Od vznožja do vrha je bilo kar noro. Glede na to, da še nisem opravil nobenega specifičnega dela, sem lahko zelo vesel. Zmage nisem pričakoval. Prišel sem z željo po dobrem rezultatu, a zmaga s skoraj minuto prednosti je vsekakor nekaj velikega. Vem, da je bil Adam pozimi na visoki nadmorski višini, tako da je letel na vzponu. Deset sekund pa je majhna razlika. Morda sem se podcenjeval med tednom, a to je samo dobro pred Girom."

Evenepoel je na stavnicah največjih favorit za končno zmago na dirki po Italiji. Tam se bo med drugim soočil tudi s Primožem Rogličem in zdaj je lahko še bolj optimističen: "Mislim, da lahko še precej napredujem. Zaenkrat je vse odlično. Zadovoljen sem. Videl sem, da je tudi ekipa dobra, a še nismo na višku. Zdaj bomo odši na višinske priprave in začeli s specifičnimi treningi za dirko po Italiji. Lepo je na te priprave oditi z vrhunskim rezultatom, kot je zmaga na UAE Touru."



Evenepoel se bo na dirke vrnil 20. marca. Nastopil bo na dirki po Kataloniji, kjer se bo prvič v tej sezoni soočil s Primožem Rogličem. Za Evenpoela bo to že tretja etapna dirka v sezoni, tako da bo imel že veliko tekmovalnih kilometrov v nogah, medtem ko bo v Kataloniji Primož Roglič sezono šele začel. Potrdil je, da bo to zanj edina dirka pred Girom. Evenepoel bo po aprila nastopil še na Barbantski puščici in na Liege-Bastogne-Liege. Tam bo branil lansko zmago.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ