Pred Rogličem še pet kategoriziranih vzponov

Pred Rogličem še pet kategoriziranih vzponov
19.02.2017 AVTOR: D. Z.
Zadnja etapa na dirki po Agarveju, na kateri bo Primož Roglič danes branil vodstvo je nadvse zahtevna.

Primož Roglič je pred izjemnim uspehom. Nasmiha se mu namreč zmaga v skupnem seštevku dirke ekstra kategorije po Algarveju.

Roglič ima pred zadnjo etapo 22 sekund prednosti pred Michalom Kwiatkowskim in 36 pred Jonathanom Castroviejom. A zadnja, peta etapa je nadvse zahtevna, konča se tudi s ciljnim vzponom. Pred kolesarji je 179,2 km dolga etapa od Loula do Malhaa. Premagati bodo morali pet kategoriziranih vzponov.

Po 91 kilometrih bo vrh vzpona tretje kategorije na Monte da Casinha. Sledil bo vzpon nov vzpon tretje kategorije na Vermelhos. Vrh bo po prevoženih 116 kilometrih. Po 138 kilometrih bo vrh vzpona na Alto do Malhao. Gre za vzpon druge kategorije. Sledil bo ponovno vzpon tretje kategorije na 490 metrov visoki Vermelhos. Potem pa še ciljni vzpon. Spet se bodo kolesarji podali na Alto do Malhao, ki leži na 515 metrih nadmorske višine.

Le, da ga tokrat ne bodo prečkali, ampak bo cilj na vrhu. Vzpon je predvsem v prvi polovici zelo strm. Naklon je tudi do 9,6 %. Sledi vsaj nekoliko lažji del. Torej, bo Rogliču uspelo? Že na prvi gorski etapi je pokazal, da je med najmočnejšimi, saj je moral šele po sprintu na vrhu klanca priznati premoč Danielu Martinu. Potem pa je bil še v kronometru tretji. Prenos dirke, na kateri nastopa tudi Simon Špilak si boste lahko ogledali na Eurosportu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ