Pred Rogličem trije vzponi

Pred Rogličem trije vzponi
05.04.2018 AVTOR: D. Z.
Primoža Rogliča še dva zahtevna dneva ločita do izjemne zmage na dirki po Baskiji.

.

Primož Roglič je po izjemnem kronometru prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Zdaj ga skupaj s klubskimi kolegi pri LottoNL Jumbo čaka zahtevno delo.

Branjenje rumene majice. Vsekakor jim v naslednjih dveh etapah ne bo lahko. Pričakujejo pa lahko številne napade. Najprej je pred njimi peta etapa od Vitorie Gasteiza do Eibarja. Dolga je 165 kilometrov. Prvih 70 kilometrov bo razgibanih, a vendar ne preveč. Sledil bo spust in po 96 kilometrih dirkanja začetek prvega izmed treh kategoriziranih vzponov.

Govorimo o 8,1 km dolgem klancu s 6,9 % povprečnim naklonom. Na vrh Elosue Gaine (694 metrov nadmorske višine) bodo kolesarji prišli po 103 kilometrih dirkanja. Sledil bo spust in drugi leteči cilj. Po skoraj 130 kilometrih pa vzpon druge kategorije na Enoio Gaino Tega klanca je sedem kilometrov, povprečni naklon pa znaša 5,1 %. Po krajšem spustu pa še najtežji vzpon. 678 metrov visoki Azurki Gaina. Vzpon je dolg 5,5 km, povprečni naklon pa znaša 7,6 %.

Sledil bo več kot deset kilometrov dolg spust z rahlim vzponom nekje na polovici. Za konec se bodo kolesarji v zadnjih desetih kilometrih vseskozi rahlo vzpenjali. Rogličev najbližji zasledovalec je do kronometra vodilni Julian Alaphilippe. Francoz zaostaja za 34 sekund. Vsi ostali zaostajajo že za več kot minuto in pol. Prvi med temi je Bauke Mollema z 1:33 zaostanka. Sledijo Konrad, Gorka Izagirre, Buchmann in Bilbao. Quintana, Ion Izagirre, Landa in ostali zaostajajo že za več kot dve minuti.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ