Predčasno zapustil Sky in odšel v Quick Step

Predčasno zapustil Sky in odšel v Quick Step
17.08.2017 AVTOR: D. Z.
Elia Viviani je imel z moštvom Sky sklenjeno pogodbo še za leto 2018, vendar pa je pogodbo prekinil in bo nastopal za ekipo Quick Step Floors.

Že pred časom so se pojavile govorice, da naj bi Elia Viviani predčasno zapustil moštvo Sky. Vendar pa so mnogi predvidevali, da bo odšel v ekipo UAE Team Emirates.

Pred dnevi je Viviani medijem še zatrdil, da bo v Skyju vztrajal do izteka pogodbe. Zdaj so se stvari spremenile. Elia Viviani je prekinil pogodbo in bo v naslednjih dveh sezonah član belgijskega ekipe Quick Step Floors. Uradno so to potrdili zgolj dobri dve uri potem, ko je bil uradno potrjen odhodom Marcela Kittla v Katjušo Alpecin.

“Quick Step Floors je najboljša možna izbira. Ko je Patrick Lefevre prišel s ponudbo, ga nisem mogel zavrniti, saj gre za eno izmed največjih ekip na svetu. V čast mi je, da bom član ekipe s tako zgodovino, ” je v uradni izjavi za javnost dejal Elia Viviani. Obenem se je zahvalil moštvu Sky, vendar pa je prepričan, da je naredil pravo potezo. V karieri je 28-letni kolesar slavil več kot 40 zmag, lani pa je postal tudi olimpijski prvak v disciplini omnium.

“Njegovo kariero smo dolgo spremljali in veseli smo, da ga bomo sprejeli medse. Dokazal je, da je pravi zmagovalec, za njim je že izjemna kariera. Ima izjemne sposobnosti. Prepričan sem, da se bo odlično znašel v ekipi, ” je dejal Lefevre. Viviani bo po vsej verjetnosti prvi sprinter na zanj domači dirki po Italiji. Tam je že dobil eno etapo. Očitno po novem prvi sprinter v belgijskem moštvu Fernando Gaviria pa bo po vsej verjetnosti po štirih etapnih zmagah na Giru vse stavil na Tour de France.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ