PREDNAROČILA za knjigo: Hitri po petdesetem

PREDNAROČILA za knjigo: Hitri po petdesetem
04.12.2015 AVTOR: BOSTJAN SVETE
V založbi Ciceron bo konec decembra izšla knjiga priznanega ameriškega trenerja vzdržljivostnih športov in avtorja kolesarskih, tekaških in triatlonskih vadbenih 'biblij', Joea Friela z naslovom Hitri po petdesetem.

Knjiga izide v drugi polovici decembra.
Broširana izdaaj
Izdaja založba Ciceron
Predvideno število strani 330

PREDNAROČILA za knjigo: Hitri po petdesetem

25 € cena knjige v prednaročilu

29,30 € redna cena knjige po izidu

Kako ohraniti športno moč in vzdržljivost tudi v drugi polovici življenja?
 
Avtor obravnava tiste starostne spremembe, predvsem fiziološke, ki po petdesetem letu starosti vplivajo na upadanje zmogljivosti – predvsem padec aerobne kapacitete, upadanje mišične mase in večja dovzetnost za kopičenje odvečne maščobe. V drugem delu knjige podrobno predstavi ključne sestavine treninga starejšega vzdržljivostnega športnika, ki kratkoročno omogočajo čim stabilnejše ohranjanje visoke forme, dolgoročno pa upočasnjujejo procese staranja.

Ključni element vadbe, ki jo priporoča avtor starejšim športnikom, hkrati pa tudi rdeča nit, ki nas spremlja od teoretičnih razlag do konkretnega načrtovanja in sestavljanja načrta letne periodizacije treninga, je intenzivnost. Friel v knjigi nenehno ponavlja: starejši športniki so nagnjeni k upočasnjevanju vadbe, ne nazadnje tudi zaradi urbanega mita, da starejši pač ne zmorejo.

Napaka, pravi, bolj ko pritiskajo leta, večja mora biti intenzivnost vadbe, četudi ob manjšem obsegu in frekvenci, če želimo upočasniti ali začasno celo ustaviti in preobrniti procese 'športnega' staranja.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ