Predstavitev Astane v Dubaju: "Najmočnejša ekipa do zdaj"

Predstavitev Astane v Dubaju: "Najmočnejša ekipa do zdaj"
03.02.2015 AVTOR: D. Z.
V primerjavi z večino ekip so se pri Astani, član te ekipe je tudi Borut BOžič, za predstavitev odločili relativno pozno. In na toplem ... v Dubaju.

Lani so Astano predstavili v Italiji, letos pa so se pri kazahstanskem moštvu odločili za povsem drugačno lokacijo, in sicer v Dubaju. Zanimivo. Prav na dirki po Dubaju, ki se začne 4. februarja bo sezono uradno začel Vincenzo Nibali, zmagovalec lanske dirke po Franciji. V ekipi je kar 11 novih kolesarjev. Med kolesarji te ekipe ni več Janija Brajkovič, ostaja pa Borut Božič, ki bo eden izmed večjih upov Astane na enodnevnih aprilskih klasikah. Tu je celotna postava Astane. Ekipa šteje največje število kolesarjev, torej 30:

Borut Božič, Valerio Agnoli, Fabio Aru, Maksat Ajazbajev, Lars Boom, Dario Cataldo, Laurens De Vreese, Aleksandr Dajčenko, Daniil Fominykh, Jakob Fuglsang, Andrej Grivko, Dmitrij Grudzev, Andrea Guardini, Arman Kamišev, Tanel Kangert, Bakhtiyar Kozhatajev, Mikel Landa, Miguel Angel Lopez, Aleksej Lucnko, Davide Malacarne, Vincenzo Nibali, Diego Rosa, Luis Leon Sanchez, Michele Scarponi, Rein Taaramae, Paolo Tiralongo, Ruslan Tleubajev, Alessandro Vanotti, Lieuwe Westra in Andrej Zeits.

ostali že odšli domov. Predstavitev je potekala v hotelu Jmeirah Beach. »To bo naša deseta sezona in lahko rečem, da je ta Astana najmočnejša do zdaj. Zakaj smo za predstavitev izbrali Dubaj? Ker v Evropi že uživamo pravi ugled, je zdaj čas, da kazahstanski šport spoznajo še tukaj. Še posebej zato, ker so v Emiratih že pokazali, da verjamejo v kolesarstvo, « je dejal glavni menedžer Aleksander Vinokurov. Nekdanji kolesar in olimpijski prvak je še dodal: »Resda so naše zvezde zaenkrat še tujci. Ob njih pa se razvijajo mladi Kazahstanci, kot sta Ajazbajev in Kozhatajev, ki bosta lahko nabirala izkušnje in se naučila, kako zmagovati. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ