Predstavitev ljubljanskih ekip

Predstavitev ljubljanskih ekip
16.03.2018 AVTOR: D. Z.
V sredo sta se na Ljubljanskem gradu predstavili ženska World Tour ekipa BTC City Ljubljana in moška kontinentalna ekipa Ljubljana Gusto Xaurum.

Na predstavitvi so na svoj račun najprej prišle članice moštva BTC City Ljubljana. Kar 14 jih letos kolesari v tej ekipi.

Gre pa za zelo mednarodno zasedbo, saj kolesarke prihajajo iz Slovenije, Hrvaške, Azerbajdžana, Nemčije, Švedske, Poljske, Nizozemske in Rusije. Letos bodo odpeljale kar 105 kategoriziranih dirk, večji del teh spada v World Tour. Potem sta tu še evropsko prvenstvo v Angliji in svetovno v Avstriji. Novost je, da je Eugenija Bujak pridobila slovensko državljanstvo.

»Ženski ekipi se je v 2017 že drugič uspelo obdržati med 15. vodilnimi ekipami na svetu. Lani celo na 9. mestu UCI lestvice, kar je za tako skromno in mlado ekipo izreden dosežek, « je v uradni izjavi za javnost dejal Goraz Penko: »Cilj ekipe je obdržati se v petnajsterici vodilnih ekip ženskega World Toura. Zahvaljujemo se vsem, ki podpirajo KD ROG in ki se zavedajo vizionarskega pomena kolesarstva v današnjem času. «

Ljubljana Gusto Xaurum
In potem je tu članska ekipa z novimi sponzorji. Ljubljan Gusto Xaurum. Poleg obeh v imenu vidnih sponzorjev je direktor ekipe Tomaž Poljanec pripeljal še nekaj manjših sponzorjev, tudi HeadCrack, ki se pojavlja na dresih.

Ekipo sestavlja 16 kolesarjev, obeta pa se jim več kot 65 dirk v Evropi in Aziji. Zaradi sponzorjev so morali pripeljati tudi nekaj tujih kolesarjev, katerih kakovost je vprašljiva, pa vendar so slovenski fantje že na prvih dirkah dokazali, da lahko z izjemnim Pogačarjem v kontinentalni konkurenci posežejo na sam vrh. »Naša želja je postati ena najboljših razvojnih ekip v kolesarskem svetu, ki bo zanimiva za domače in tuje kolesarje, ki bodo lahko od nas vstopali v najbolj vrhunske kolesarke ekipe, « je v izjavi za javnost med drugim povedal Poljanec, ki nas je predtem povabil na dirko Istrska pomlad, kjer smo z njihovo pomočjo pripravljali tudi video vsebino. Nekaj novega v slovenskem prostoru.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ