Predstavitev: Bontrager Trip 300

Predstavitev: Bontrager Trip 300
22.07.2016 AVTOR: Matej Zalar
V zadnjih dneh smo preizkušali Bontragerjev model kolesarskega računalnika Trip 300.

Kolesarski računalnik Bontrager Trip 300 lahko kupite v trgovini Funsports ali na njihovi spletni strani - www.funsports.si/trip-300.htm l

Živimo v obdobju, ko je tržišče zajela poplava raznoraznih tehnoloških pripomočkov, ki naj bi tako ali drugače pripomogli k boljšemu počutju med kolesarjenjem in poznavanjem lastnega telesa. Prišli smo celo tako daleč, da že prostor na krmilu počasi postaja problem. Bontrager pa se s kolesarskim računalnikom Trip 300 vrača k osnovam.

Nekateri še vedno prisegajo na kolesarjenje brez kakršnih koli tehnoloških pripomočkov, a vsaj osnovne podatke o vožnji je vendarle dobro vedeti. Tako model Trip 300 ponuja "klasiko ": podatke o trenutni, maksimalni in povprečni hitrosti, razdalji, kadenci in srčnem utripu, kar je roko na srce vse, kar bi povprečen rekreativni kolesar med vožnjo potreboval. 

Gre za kompakten model s prilagodljivim nosilcem, ki se prilega na vse vrste krmil, od najožjih pa do aero modelov, zato si ga lahko namestite tja, kjer vam položaj računalnika najbolj ustreza. Upravljanje z njim je povsem enostavno, s tremi gumbi se premikate med različnimi zasloni, ki vam prikazujejo različna podatkovna polja, hitrost pa vedno ostaja na zaslonu. Lahko izberete tudi možnost avtomatičnega zaustavljanja merjenja, ko se ustavite na križišču ali krajšem postanku med vožnjo, s čimer ne bo trpela vaša povprečna hitrost. Ob tem ima model Trip 300 zaradi manjšega števila funkcij in kompaktnega zaslona zelo dobro baterijo, ki je pri bolj zmogljivih modelih večkrat lahko problematična.

Nastavitev je povsem enostavna, v paketu prejmete kolesarski računalnik in nosilec za krmilo, baterijo ki je priložena tudi senzorjem računalnika Trip 300. 

Duo Trap in Interchange Combo senzor

Ko je uvodna namestitev računalnika zaključena, je čas, da z njim povežete še senzorje. Bontrager vam ponuja dve možnosti: poseben senzor Duo Trap, ki je prilagojen le za okvire koles Trek in ga namestite neposredno v odprtino na cev ob verigi in ki prenaša podatke o kadenci in hitrosti, namestiti morate le še magneta na gonilko oziroma napero na zadnjem kolesu. O delovanju oziroma nedelovanju vas opozarja LED lučka na senzorju.

Za vse ostale kolesarje, ki niso lastniki Trekovih koles, pa rešitev predstavlja Interchange Combo senzor, ki ga prav tako namestimo na cev ob verigi, le da ga pritrdimo z nosilnim trakom ali vezicami, odvisno od oblike in širine cevi. Seveda lahko uporabite obe možnosti naenkrat in tako poskrbite za še dodatno zaščito senzorja. Ta prav tako prenaša podatke o hitrosti in kadenci, tudi pri običajnem senzorju pa boste potrebovali priložena magneta za merjenje hitrosti gibanja in števila obratov gonilke. 

Kolesarski računalnik Bontrager Trip 300 komunicira preko odprtega protokola ANT+, zato je združljiv s celo paleto senzorjev, ki prav tako za prenašanje podatkov uporabljajo ta najbolj priljubljen sistem v kolesarstvu. Ob boljši bateriji in kompaktni obliki pa ima omenjeni model še eno veliko prednost - v primerjavi s konkurenco je precej cenejši. Tako vas bo samo računalnik stal slabih 55 evrov, z vsemi potrebnimi senzorji vred pa boste za komplet odšteli slabega stotaka. To je, z obzirom na precejšen rok trajanja omenjenih računalnikov, še vedno povsem sprejemljiva cena. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ