Prehlajena, obolela in na vrhu: Dolga tri leta

Prehlajena, obolela in na vrhu: Dolga tri leta
10.08.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Spet je na vrhu. Kot že omenjeno je Chloe Dygert znova osvojila naslov svetovne prvakinje in po koncu priznala: "To so bila dolga tri leta."



Chloe Dygert je leta 2019 osvojila naslov svetovne prvakinje v vožnji na čas, naslednje leto pa je v Imoli ob branjenju tega naslova grdo padla. Zdaj je nazaj. "Mislim, da je to prav poseben naslov za vse, ki stojijo za mano. Na začetku leta sploh še ni bilo jasno, če bom lahko dirkala. Da zdaj lahko slavim zmago je velik dosežek. Zame in za vse okrog mene," je Američanka dejala po velikem slavju:

"Novembra sem imela operacijo srca. Mesec kasneje sem zbolela in bila bolna kar štiri tedne. Potem sem na skupnih pripravah padca in si raztrgala mišico na že tako poškodovani nogi. Praktično sem šele marca začela s treningi." Ampak, očitno ji je uspelo skorajda nemogoče. Letošnje prvenstvo je avgusta, več kot mesec in pol prej kot običajno. A vseeno se je uspela odlično pripraviti.

Na velodromu je že zmagala v posamični zasledovalni vožnji, zdaj pa je še drugič postala najboljša na svetu v vožnji na čas, pa čeprav je prejšnji teden zbolela. V reprezentanci so celo razmišljali, da v vožnji na čas ne bi nastopila. "Glede nastopa bi se odločili danes zjutraj. Če bi dirka bila včeraj, potem najbrž ne bi mogla startati. Ko sem se danes zjutraj zbudila, sem čutila veliko olajšanje, saj sem končno lahko zadihala skozi nos. Potem sem za pol ure šla na trenažer in noge so se bolje počutile," je še pojasnila Dygertova, ki je bila še vedno prehlajena.

Tudi po dirki je kašljala, priznala pa je, da ima vneto grlo. Dodala je še, da se je v glavi že pripravila na to, da ne bo startala. O 36 kilometrov dolgi preizkušnji pa: "Zagotovo je bila 16 kilometrov predolga. Po določeni točki nisem več uspela prav dihati in za mano je prišla utrujenost. Naredila sem vse, da bi prišla do cilja. Resnično sem vesela, da je to bilo dovolj." V mešani coni, kjer je v majici svetovne prvakinja opravljala intervjuje ji je čestitala tudi dvakratna svetovna prvakinja Amber Neben.

Ta je kljub 48 letom zasedla osmo mesto. Zdaj se seveda postavlja vprašanje, če bo Dygertova morda nastopila tudi na nedeljski cestni dirki: "Današnja dirka je bila glavni cilj zame. Če se za cestno dirko ne bom počutila najbolje, potem nočem prevzeti mesta drugi. Če pa se bom dobro počutila, potem bo to dobra dirka. Težja. V naseldnjem dnevu ali dveh se bom glede na počutje in okrevanje odločila o nastopu. Če se bom dobro počutila, potem se nastopa že veselim, saj imamo tu zelo močno ekipo."

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ