Prek finančnih težav do zmage

Prek finančnih težav do zmage
25.02.2018 AVTOR: D. Z.
Astanini kolesarji imajo sicer težave, ker ne dobivajo plač, a to se na dirkah ne pozna. Michael Valgren je dobil prvo klasiko v sezoni.

Pa se je začela. Sezona klasik na Severu. Po tradiciji se je vse skupaj začelo z dirko Omloop Het Nieuwsblad.

Na startu so bili tudi številni Slovenci: Koren, Bole, Pibernik, Božič in Per. Na startu je bilo predvsem zelo mraz in po pričakovanjih se je kmalu po startu izoblikovala skupina desetih ubežnikov. Po 30 kilometrih so imeli ubežniki že dobrih pet minut prednosti pred ostalimi, potem pa so se večje ekipe v glavnini organizirale in podale v lov.

Že po prvih tlakovcih je prišlo do padca, v katerega sta bila vpletena tudi Michael Matthews in Giacomo Nizzolo. Sledilo je 13 kratkih in strmih vzponov. Na vzponu Kokkerelle je napadel tudi Philippe Gilbert, kasneje pa še njegov klubski kolega Zdenek Štybar. S tem sta sprožila pravi boj za zmago. Na Wolvenbergu je prišlo do nove selekcije. Na devetm vzponu je ostro napadel Van Avermaet. Belgijec je poskrbel za izjemno selekcijo in sledili so mu lahko le Štybar, Theuns, Colbrelli, Benoot, Vanmarcke in Thwaites.

Taktiziranje je izkoristil Benoot, ki si je privozil pol minute prednosti pred večjo skupino, ki pa ga je ujela 26 kilometrov pred ciljem. In potem je tu znameniti vzpon na Geraardsbergen. Napadel je Sep Vanmarcke. Sprva mu nihče ni mogel slediti in vrh je prečkal sam. Kasneje ga je ujela le manjša skupinica kolesarjev in takrat je z napadi pričel Michael Valgren. Danec v dresu Astane je prihranil dovolj moči in odločilni napad izvedel 2,5 km pred ciljem. Preostali so se spogledali. Valgren se je lahko veselil zmage. 12 sekund za njim je drugo mesto osvojil Lukasz Wisniowski, sicer član Skyja, tretji je bil Vanmarcke. Sledili so Stuyven, Gilbert, Theuns, Lerberghe, Colbrelli, Demare in Burghardt. Najboljši Slovenec je bil Kristijan Koren na 44. mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ