Prek šest tisoč kilometrov že na začetku 40. sezone

Prek šest tisoč kilometrov že na začetku 40. sezone
29.02.2012 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Najbogatejše kolesarske ekipe na svetu so že predstavile svoje kolesarje, zdaj pa so to storili še pri kontinentalnem moštvu Adria Mobil.

Novomeščani so v Ljubljani predstavili deset kolesarjev, ki bodo barve moštva branili v sezoni 2012. To so Matej Mugerli, Matej Gnezda, Tomaž Nose, Marko Kump, Kristjan Fajt, Radoslav Rogina, Kristjan Đurasek, Aljaž Hočevar, Pavel Gorenc in Simon Pavlin.

Sezono so že začeli uspešno
Ti kolesarji bodo letos branili čast moštva, ki praznuje že 40 sezono delovanja. A za ekipo se je sezona začela že na Laiguegliji, nadvse uspešno pa nadaljevala v Luganu. Tam je Matej Gnezda zasedel četrto mesto, Matej Mugerli je bil deseti.

»Ekipa je močna in to se bo pokazalo tudi v nadaljevanju sezone. Največja prednost je, da se dobro razumemo, kar se je videlo že na pripravah v Strunjanu, kjer je bilo tudi vzdušje zelo sproščeno,« je dejal prej omenjeni Gnezda, ki je očitno zelo dobro pripravljen tudi za prihajajoči Lonjer, kjer je pred dvema letoma, ob zmagi zdaj spet klubskega kolega Marka Kumpa, zasedel drugo mesto.

Eržen: Najbolj homogena ekipa zadnjih let
Besedam Mateja Gnezde je dodatno težo dal tudi trener Milan Eržen. »V pripravah na to sezono so fantje prevozili že šest do sedem tisoč kilometrov, čeprav je bilo februarja slabo vreme,« je pojasnil Eržen in dodal: »Imamo visoke cilje. Tudi na teh pomembnejših dirkah prve kategorije si želimo dosegati dobre rezultate. Zagotovo gre za najbolj homogeno ekipo v zadnjih letih.«

In to bodo najprej poskušali dokazati na nedeljski dirki za 36. Torfej ZSŠDI, kjer je do zdaj kot edini Slovenec pred dvema letoma zmagal Marko Kump. Ta bo tudi tokrat nastopil na tej dirki. Sledila bo etapna preizkušnja Istrska pomlad, takoj nato pa še znamenita etapna dirka prve kategorije v Italiji Settimana Internazionale di Coppi e Bartali.

Tudi na svetovno prvenstvo
Na domačih cestah pa so cilji jasni. Biti med najboljšimi na zanje domači dirki po Sloveniji in tudi na državnem prvenstvu, ki ga bo spet organizirala Adria Mobil. Eden izmed pomembnejših ciljev pa je, da skozi vso sezono pridno zbirajo UCI točke in se tako na lestvici Europe Tour uvrstijo med najboljših 20 ekip. To bi ekipi omogočilo nastop na novoustanovljenem svetovnem prvenstvu v ekipnem kronometru.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ