Prek Zwifta do pogodbe ...

Prek Zwifta do pogodbe ...
22.11.2017 AVTOR: D. Z.
Ollie Jones. Morda je to novo ime, ki bo v prihodnosti navduševalo v kolesarskem svetu ... vsekakor je zanimiv način, kako je prepričal ekipo.

21-letni Ollie Jones je postal nov član podmladka World Tour ekipe Dimension Data. Govorimo o ekipi do 23 let.

Jones prihaja iz Nove Zelandije, nove delodajalce pa je prepričal kar prek Zwifta. Govorimo o nekdanjem hitrostnem drsalcu, ki je prek Zwifta premagal več kot devet tisoč prijavljenih kolesarjev prek t. i. Zwift Academy programme. Jones je za konec premagal Sama Mobberleyja in Nicka Whita.

Pred podpisom pogodbe pa se je na pripravah pridružil Marku Cavendishu. Edvaldu Boassonu Hagnu in drugim zvezdnikom moštva Dimension Data. “Če bi rekel, da so se mi uresničile sanje, bi podcenjeval pomen tega. To je izkušnja, ki ti spremeni življenje in še vedno ne morem verjeti, kaj se dogaja. Zdaj me čaka nov izziv, saj se selim v italijansko Lucco, ” je priznal Jones.

Lani je podoben podvid uspel Leah Thorvilson, ki je postala članica moštva Canyon SRAM in je zdaj podaljšala pogodbo. Jones pa je prvi kolesar, ki mu je to uspelo. Zadovoljni so očitno tudi pri Dimension Dati. “Najti naslednjega mladega talenta ni nikoli lahko. Ampak, Zwiftov doseg in vsi podatki, ki jih dobimo nam odprejo svet. Ne gre zgolj za marketinško potezo. Številni naši kolesarji z veseljem uporabljajo Zwift in videli so, česa je sposoben Ollie. Ponosni smo, da je z nami v ekipi, ” je dejal glavni menedžer moštva Douglas Rider.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ