Premier Tech novi sponzor Astane, Boasson Hagen v Total Direct Energie

Premier Tech novi sponzor Astane, Boasson Hagen v Total Direct Energie
17.11.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Kazahstansko moštvo Astana je dobilo novega sponzorja za naslednjo sezono in se tako rešilo finančnih težav. V teh je še vedno NTT, ki ne meče puške v koruzo, a vse več kolesarjev zapušča ekipo.

Kazahstanska vlada in z njo povezana podjetja v zadnjih letih zmanjšujejo vložke v kolesarstvo, takšen je bil tudi »ukaz z vrha«, s katerim so vodji ekipe Alexandru Vinokurovu naročili, da naj poišče novega glavnega sponzorja ekipe.

Našel ga je v kanadskem podjetju Premier Tech, ki se ukvarja s kmetijsko mehanizacijo in vzgojo rastlin, svoje podružnice imajo v 27 svetovnih državah, partnerji kolesarske ekipe iz Kazahstana pa so od leta 2017 dalje. Zdaj bo ekipa nosila tudi njihovo ime, imenovala se bo Astana - Premier Tech od naslednje sezone dalje.

V ekipi ostaja kanadski talent Hugo Houle, prav tako bosta del ekipe v naslednji sezoni ostala Jakob Fuglsang in Alexandr Vlasov, čeprav naj Fuglsang ne bi bil preveč zadovoljen z vodenjem kazahstanske ekipe in taktičnimi odločitvami, Vlasova pa je precej javno snubil Ineos.

Ekipo bržkone zapušča Miguel Angel Lopez, ki je blizu dogovora z Movistarom, brata Izagirre ostajata, prihajata pa mlada talenta Matteo Sobrero in Samuele Battistella.

Doug Ryder še ni obupal nad NTT-jem, Boasson Hagen pač

Battistella se v Astano seli prav iz ekipe NTT Pro Cycling, ki še vedno ni našla glavnega sponzorja, čeprav poročila v belgijskih medijih ta teden nakazujejo, da naj bi bil Doug Ryder še vedno blizu dogovorov s potencialnimi sponzorji, ki bi mu omogočili, da bi v letu 2021 ostal v svetovni seriji.

Zagotovo pa bo izgubil nekaj najboljših kolesarjev, Michael Valgren po dveh ponesrečenih sezonah v južnoafriški ekipi odhaja k EF Pro Cyclingu, Ryan Gibbons odhaja k UAE Emirates, Ben O’Connor odhaja k AG2R - Citroen, zdaj pa jih je zapustil še Edvald Boasson Hagen, ki je bil v ekipi od leta 2015.

Norveški veteran si je želel ostati v južnoafriški zasedbi, a je iskanje sponzorja trajalo predolgo, zato se je dogovoril z ekipo Total Direct Energie, ki je iz Ineosa zvabila tudi mladega talenta Chrisa Lawlessa.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ