Premiera Čez trn in strn uspela

Premiera Čez trn in strn uspela
18.04.2019 AVTOR: Sporočilo za javnost, foto: Klavdij Blažko

Tekmovanje Čez trn in strn, v Črn trn bike parku v Ajdovščini, je doživelo premierno izvedbo. Na novi progi se je pomerilo 30 tekmovalcev, za najboljša mesta se je bil trd boj.

Odprtje nove proge


Uradno odprtje kolesarskega parka, nove proge in potrditev sodelovanja med Kolesarskim klubom Črn trn ter Frutabelo. Začelo se je s prerezom traku in prvim uradnim tekmovanjem po novo zgrajeni progi (trailu). Z novo pridobitvijo je bil tako narejen prvi korak k širitvi in ureditvi kolesarskega parka v ajdovskih “Palah,” kot domačini radi rečejo predelu, kjer se park nahaja. Začetek sodelovanja je, poleg izgradnje nove proge, načrtoval tudi označitev slednje. Da pa poseg v naravo ni preveč umeten, je odločitev o t.i. “znamčenju” velela naravne oznake. V sodelovanju z lokalnimi mojstri svojih obrti, so nastale lepe lesene oznake z napisom Črn trn bike park “by” Frutabela. Tako bo vsak kolesarski obiskovalec parka točno vedel kje se nahaja.


Prerez traku


Pred začetkom tekmovanja je bil na vrsti uraden prerez traku, ki sta ga izvedla predsednik KK Črn trn, Sebastjan Kodele in skrbnica blagovne znamke Frutabela, Neli Sulič. Slednja je zbrani množici povedala: »Fructal je prek Frutabele že vrsto let vpet v sponzorstva kolesarskih vsebin. Kar nekako logično je bilo, da smo na ta način stopili v sodelovanje tudi z lokalnim ajdovskim klubom Črn trn. Imamo idejo, da lahko pripomoremo k razvoju kolesarskega parka in to si tudi želimo. Zaradi Ajdovščine, prebivalcev, otrok, ki tu dnevno trenirajo in tudi zaradi razvoja tovrstne kolesarske kulture v Sloveniji. To je šele začetek. Upam, da bo kolesarjem všeč in da bomo v prihodnje lahko še naprej snovali zanimive projekte«.

Predsednik KK Črn trn, Sebastjan Kodele je dodal: »Kot predstavnik kluba sem izjemno vesel, da je končno prišel ta dan. To je začetek širitve parka in lepo je imeti partnerja, ki te podpira. Tu mislim na Fructal, veliko podjetje, ki se je vseeno odločilo prisluhniti našemu malemu, lokalnemu klubu in predlogom. Verjamem, da je to pravi korak, da bodo kolesarji uživali na urejenih progah, hkrati pa je to tudi obveza za naprej. Želimo razvijati ta segment kolesarstva in tako v Ajdovščino privabiti še večje število kolesarjev.«

V Frutabela Labu, ki je bil cel kolesarski festival postavljen ob “pump progi”, se je obema predstavnikoma pridružil tudi generalni direktor družbe Fructal, Luka Jejčič, ki je z zadovoljstvom zrl v mlade kolesarje na progi: Kot domačina me izredno veseli, da imamo mlade, ki so zagnani in si želijo napredka. Narediti nekaj kar lahko v lokalnemu okolju ponudi novo atrakcijo oz. možnost razvoja je lepo in tudi prav. Zato sem ponosen na podjetje Fructal in znamko Frutabela, ki je v lokalni zgodbi prepoznalo izziv.«


Lov na sekunde


Po uradni otvoritvi je sledilo napeto tekmovanje. Kolesarji so se na progo pognali za dve uri. Imeli so neomejeno število voženj, najhitrejša vožnja pa je štela za najboljši rezultat! Najhitrejši iz premiernega tekmovanja Čez trn in strn, so za 800 metrov dolg spust, ki se zgodi na približno 40 metrih nadmorske višine, potrebovali manj kot 50 sekund. Da prav ste prebrali.

Zmagovalec je postal kolesar ajdovskega kluba Kamplc Racing Sport, Tim Jež, ki je progo premagal s časom v 47,7 sekund. Slabe pol sekunde za njim se je uvrstil kolesar drugega ajdovskega kluba Črn trn, Luka Berginc, tretji pa je bil prav tako član KK Črn trn, Matija Stupar.

Uvod v kolesarski festival je bil uspešno zaključen. Nova proga je test opravila, tekmovalci so bili zadovoljni, gledalci pa so videli zanimive vožnje in napet dvoboj za zmago. Za piko na i je sledila torta. Kot se spodobi za praznovanje. In to je bil pravi kolesarski praznik.

Vas zanima kako je, ko se zapelješ po progi? Oglejte si video.


Značke: Gorsko
Ključne besede:
Frutabela
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ