Premiera filma Cape Epic '11, UNI Team na kolesih CULT

Premiera filma Cape Epic '11, UNI Team na kolesih CULT
28.02.2012 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Minulo nedeljo so v kultrunem domu v Cerknici združili tri kolesarska dogodka. 

Premierno so zavrteli dokumentarni film Tomaža Kovšce z lanske dirke Cape Epic, kjer sta glavno vlogo oddirkala Ivonne Kraft ter Peter Vesel, pred tem pa je svojo uradno predstavitev za prihajajočo sezono dočakala tudi ljubljanska gorskokolesarska ekipa Uni Team. Na koncu je Peter Vesel še predstavil Cape Epic'12, katerega se bo udeležil tretjič in v tretje tudi z drugo sotekmovalko. Tokrat z Italijanko Michelo Benzoni.

Premiera
Dva evra, kolikor je znašala vstopnina za ogled filma, celoten izkupiček pa je šel v dobrodelne namene, ni bilo preveč, saj je bila dvorana skorajda v celoti zasedena. Dobre tričetrt ure dolg prispevek z osemdnevne preizkušnje je navdušil vse prisotne, vsi tisti, ki vas v Cerknici ni bilo, pa boste za ogled filma morali počakati vsaj do spletne (podrobnosti še niso znane) ali televizijske premiere, v kolikor bo dokumentarni film našel svoje mesto v sporedu Televizije Slovenije.

Uni Team
Na ogled pa se je postavila tudi peterica gorskih kolesarjev, ki bo letos branila barve ekipe Uni Team. Te so nove, saj bodo kolesarji, s Petrom Veselom in Matejem Lovšetom na čelu, oblečeni v temno modre drese proizvajalca športne prehrane ZipVit, ki je skupaj z logaškim podjetjem Vizijasport glavni opremljevalec ekipe. Oba ključna kolesarja ekipe, tako Lovše kot tudi Vesel, bosta kilometre premagovala na kolesih Cult Naos, ki bodo opremljena s komponentami Easton, Fox, Shimano ... Poleg Petra in Mateja pa bodo v ekipi še Dejan ter Bine Nemeček in tudi Urban Vesel, ki bo na cesti vozil pri KK SAVA in si tudi tam nabiral kolesarske izkušnje. Srečo Komac je na kratko predstavil cilje ekipe: "Cilji so jasni, osvojiti naslove državnih prvakov v krosu in maratonu."

Cape Epic'12
In če so cilji Lovšeta ubranitev lansko sezono osvojenih naslovov državnih prvakov ter dobri nastopi na mednarodni sceni, pa se Peter Vesel ponovno odpravlja na jug Afrike. Med 25. marcem in 1. aprilom se bo namreč za visoka mesta ponovno boril v konkurenci mešanih dvojic, tokrat s 33-letno italijansko kolesarko Michelo Benzoni. Na poti v Nemčijo, do glavnega sponzorja smo ujeli s Petrom Veselom o njegovem tretjem Cape Epicu'12. "Priprave na letos težjo etapno dirko v primerjavi z lansko so potekala po planu. Mraz v zadnjih dneh je pripomogel, da se nehote nekoliko bolj spočit, kot lansko leto. Časa za zadnje priprave ni več veliko, saj 20.03 odhajam na kraj starta, kjer se bo 25.03 začela etapna dirka s 27 kilometrov dolgim prologom, ki ima na tej dolžini tudi 900m.n.v.. Tokrat potuje z menoj Luka Stanovnik, ki bo skrbel za foto in video material. Glede na dosedanje izkušnje z letošnjo sotekmovalko ciljava na stopničke, glede na lanske izkušnje pa so takšna napovedovanja zelo nehvaležna in vidiš, da med dirko, etapo po etapo sestavljaš dirko, saj je veliko nepredvidljivih momentov. Tokrat sem na pripravah nekoliko več pozornost usmeril na fizično pripravljenost trupa, v primeru, da bo potrebno tako kot lani sotekmovalki pomagati s porivanje v primeru tahničnih težav. Gre za moj najtežji Cape Epic'12 in upam, da se bo stopnjevala tudi dosedanaj končna uvrstitev. Pa gremo lepo po vrsti. Čaka me še zaključek priprav in potem prolog."

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ