Premoč Bahraina Meride kronal Matej Mohorič

Premoč Bahraina Meride kronal Matej Mohorič
25.06.2018 AVTOR: DZ

Matej Mohorič je državni prvak. V Mirni Peči so kolesarji Bahraina Meride zapolnili oder. 2. je bil Domen Novak, 3. pa Luka Pibernik. Med mlajšimi člani Tadej Pogačar, pri dekletih Polona Batagelj.

Letos je cestno državno prvenstvo gostila Mirna peč na Dolenjskem. Na sporedu pa je bil že tradicionalni, nadvse razgiban krog, ki ob manjšem številu kolesarjev na startu postane še toliko zahtevnejši. Profesionalni kolesarji so imeli na sporedu kar 15 krogov, na startu pa so bili praktično vsi najboljši z izjemo Primoža Rogliča, ki se v Alpah pripravlja na prihajajočo dirko po Franciji. Tudi Simon Špilak si je po dolgih letih spet pripel številko za dirko v Sloveniji. Vsi pa so bili pripravljeni na napadalno dirkanje. Tudi Luka Mezgec je branil lanski naslov.

Po pričakovanjih je že takoj od začetka prišlo do številnih napadov in preobratov. Po polovici dirke pa se je v ospredju izoblikovala skupina sedmih kolesarjev, ki so jo sestavljali Novak, Mohorič (oba Bahrain Merida), Grošelj, Gazvoda (oba Adria Mobil), Tratnik (CCC Sprandi Polkowice), Špilak (Katjuša Alpecin) in Pogačar (Ljubljana Gusto Xaurum). To je bila tudi odločilna poteza. Ker se je v ozadju v lovu za njimi izoblikovala še ena skupina z Luko Pibernikom, sta bila Mohorič in Novak precej manj aktivna, ogromno dela pa sta opravila predvsem Špilak in Tratnik.

Posledično sta vse napore plačala kasneje. Štiri kroge pred koncem je napadel Matej Mohorič in sam nadaljeval v ospredju. V naslednjem krogu se mu je pridružil še klubski kolega Domen Novak in skupaj sta pred ostalimi samo še povečevala prednost. Mnogi so povsem omagali in ubežnika sta zanesljivo prišla na cilj. Tam pa sta skupaj dvignila roke, tako da boja za zmago nismo videli. Mohorič je prvi prečkal ciljno črto. Drugi je bil Novak. Boj za tretje mesto pa je z dobrimi sedmimi minutami zaostanka v samem zaljučku dobil Luka Pibernik.

Vsi trije so člani Bahraina Meride. Četrti je bil Jan Tratnik, peti Žiga Grošelj in šesti Tadej Pogačar, ki je kljub težavam s prebavo osvojil naslov državnega prvaka med mlajšimi člani. V tej kategoriji je bil drugi Izidor Penko, tretji pa Nik Čemažar. Sicer pa je bila dirka od začetka tako naporna, da je na konec prišlo vsega 15 kolesarjev. Dokaz, da je trasa v Mirni Peči – prave ravnine praktično ni – lahko še kako zahtevna, še posebej za dirkanje, kot smo mu priča na državnih prvenstvih, na katerih starta manj kolesarjev, kot na običajnih dirkah.

Med članicami je že deveti naslov prvakinje osvojila Polona Batagelj (BTC City Ljubljana). Ta se je za zmago do zadnjega ovinka borila z Uršo Pintar, ki pa je potem padla in je dirko končala na drugem mestu. Tretja je bila Špela Kern (Health Mate). Med mladinci je zmagal Anže Skok (Rog AS). Drugi je bil Žan Rataj, tretji pa Aljaž Omrzel (oba Adria Mobil). Med starejšimi mladinkami je zmagala Sara Debenec (BTC City Ljubljana). Zanimiva je bila tudi dirka mlajših mladincev. Aljaž Colnar (Adria Mobil) je premagal Miho Muršeca (Perutnina Ptuj). Tretji je bil Fabijan Kralj (KK Pantal).

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ