Premoč Skyja se nadaljuje

Premoč Skyja se nadaljuje
16.02.2018 AVTOR: D. Z.
Sacha Modolo, Geraint Thomas in Magnus Cort. To so junaki trenutno treh najbolj aktualnih etapnih dirk.

ŠPANIJA
Na dirki Ruta del Sol je bila na sporedu sprinterska tretja etapa. Mancha Real je gostil start, cilj pa je bil v Herreri. Etapa je bila dolga 165 kilometrov.

Wout Poels je uspešno branil vodstvo v skupnem seštevku. Četverica ubežnikov ni imela večjih možnosti za uspeh. 20 kilometrov pred ciljem sta se predala še zadnja ubežnika Cuadros in Saez. 1,3 km pred ciljem so narekovanje ritma prevzeli kolesarji moštva EF Education First. Sledil je sprint in Sacha Modolo se je veselil zmage. Drugi je bil Carlos Barbero, tretji pa Nelson Nadres Soto Martinez.

OMAN
Na dirki po Omanu, ki ravno tako spada med dirke ekstra kategorije je bola na sporedu četrta etapa. Ta je bila še nekoliko zahtevnejša. Yiti je gostil start, cilj pa je bil pred Ministrstvom za turizem. Nadvse razgibana preizkunja je bila dolga vse 117 kilometrov. Ubežnik so tudi lahko upali, da bodo dobili svojo priložnost, a ekipa BMC je imela vse pod nadzorom. Branila je namreč vodstvo v skupnem seštevku Grega Van Avermaeta.

Kolesarji so se morali za konec trikrat povzpeti na Al Jabal Street. Govorimo o 3,4 km dolgem vzpon s povprečnim naklonom 8,8%. Ob zadnjem prečkanju klanca je ostro napadel tudi Vincenzo Nibali, a je bila Astana neverjetno močna. Selekcija je bila narejena. Manj kot 30 kolesarjev je ostalo v ospredju. Sledil je še spust in sprint, ki ga je dobil Magnus Cort, letos član Astane. Drugi je bil Visconti, tretji pa Bettiol. Van Avermaet je obdržal vodstvo v skupnem seštevku, a zdaj jih čaka etapa na Green Monutain oziroma na Zeleno goro. Van Avermaet ima devet sekund prednosti pred Lucenkom in 13 pred Haasom. Lani je dirko dobil Ben Hermans.

PORTUGALSKA
Na dirki po Algarveju ravno tako kot v Španiji prevladujejo kolesarji Skyja. Tu je bila njihova premoč vidna tudi v vožnji na čas. Lagoa je gostila start in cilj 20,3 km dolge preizkušnje. Dobil jo je že do tedaj vodilni Geraint Thomas, ki je premagal Victorja Campenaertsa in Stefana Kunga. Najboljši Slovenec je bil Simon Špilak na 25. mestu. Thomas ima tako po treh etapah že 22 sekund naskoka pred klubskim kolego Michalom Kwiatkowskim in 32 pred Nelsonom Oliveiro. Špilak je trenutno 11. Zaostaja pa za 1:31.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ