Premočan veter odpihnil "dirko proti vetru" (VIDEO)

Premočan veter odpihnil "dirko proti vetru" (VIDEO)
02.11.2023 AVTOR: DZ

Na Nizozemskem že po tradiciji organizirajo državno prvenstvo v vožnji v nasprotni veter. Tokrat jim ni uspelo. Zakaj? Zaradi premočnega vetra ...

Na Nizozemskem se resnično veliko stvari vrti okrog koles, tako da ni čudno, da že po tradiciji organizirajo tudi dirko za državno prvenstvo v vožnji v nasprotni veter. Seveda je termin vedno prilagodljiv glede na vremenske razmere, a zdelo se je, da so izbrali pravi dan.

A nevihta se je razbesnela, veter pa je bil preprosto premočan tudi za tiste, ki so se bili pripravljeni boriti z njim. Že osmo tako prvenstvo - uradno ga sponzorira Eneco in se imenuje Eneco NK Tegenwindfietsen - so zato morali odpovedati. Sicer pa organizatorji za organizacijo dirke dobijo zeleno luč tri dni pred predvidenim datumom, ko je bolj ali manj jasno, kakšen bo veter.

Ponavadi tekmovalci in organizatorji upajo, da bo veter dosegel tisto najmanjšo še določeno moč in bo tekma potekala po pravilih. Tokrat pa jim je nevihta prekrižala načrte. "Pozorno smo spremljali potek nevihte Ciaran. Na žalost je bila nevihta premočna, tako da ne moremo izpeljati dirke. Varnost vseh je naša prioriteta," so organizatorji zapisali na družabnih omrežjih:

"Veselili smo se dogodka, vendar pa smo v sodelovanju z različnimi deležniki morali sprejeti to odločitev." Zanimivo. že leta 2020 so morali takrat šesto izvedbo prireditve odpovedati zaradi nevihte, poimenovane Ciara. Sicer pa je trasa dirke dolga 8,5 km in poteka po “odprtem” terenu, tako da so kolesarji izpostavljeni močnemu vetru.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ