Prepovedal uporabo merilcev moči in srčnega utripa

Prepovedal uporabo merilcev moči in srčnega utripa
24.01.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Za zanimivo potezo se je odločil izkušeni športni direktor Luca Scinto. Kolesarjem ekipe Vini Zabu KTM je prepovedal uporabo zdaj že ne več tako "novih" tehnologij na dirkah.

"Ne želim da bi fantje postali roboti, ampak kolesarji, ki bodo znali poslušati svoje telo in se znali imeti pod nadzorom."
Luca Scinto



Luca Scinto je že stari znanec kolesarske karavane. Kot kolesar je bil pomočnik, ki so si ga ob sebi želeli številni zvezdniki. Kasneje se je prelevil v športnega direktorja in v zadnjem obdobju vodi ekipo s prokontinetalno licenco. Zaradi sprememb sponzorja je ta tudi spreminjala imena.




Lani se je imenovala Neri Sottoli - Selle Italia, letos pa je poznana pod imenom Vini Zabu – KTM. In zdaj je Scinto kolesarje soočil z za ta čas kar ostro prepovedjo. Po pisanju Gazzette dello Sport Scintovi kolesarji na dirkah ne smejo uporabljati merilcev moči in srčnega utripa.




"Mnogi kolesarji so bili s tem obsedeni. Slišal sem jih govoriti, obračam štiristo vatov, pa sem kljub temu odpadel. Ali pa, ne morem obrniti več kot tristo vatov. Imam slab dan. Ali, preveč sem utrujen, ne morem dvigniti srčnega utripa," naj bi za Gazzetto dello Sport dejal Scinto:




"Kolesarji so obsedeni z vati. Dovolijo, da to preveč vpliva nanje. Med treningi je prav, da se jih uporablja, ne pa na dirkah."
Luca Scinto



"Kolesarji so obsedeni z vati. Dovolijo, da to preveč vpliva nanje. Med treningi je prav, da se jih uporablja, ne pa na dirkah. Želim, da moji kolesarji spet svobodno razmišljajo." Ekipa je prejela posebno povabilo tudi na dirko po Italiji, tako da bo vsekakor zadovoljila sponzorje.




Očitno bodo tam edini, ki ne bodo uporabljali merilcev moči. Trije tedni dirkanja 'na občutek', torej: "Ne želim da bi fantje postali roboti, ampak kolesarji, ki bodo znali poslušati svoje telo in se znali imeti pod nadzorom. Vem, da bo najprej nekaj neodobravanja, nekaj ga je celo že bilo, vendar pa se je naš kapetan Giovanni Visconti z mano že strinjal. Odločeni gremo na to pot," je še dejal Scinto.




"Vem, da bo najprej nekaj neodobravanja, nekaj ga je celo že bilo, vendar pa se je naš kapetan Giovanni Visconti z mano že strinjal."
Luca Scinto




Ekipa Vini Zabu – KTM: Andrea Bartolozzi, Gianmarco Begnoni, Liam Bertazzo, Simone Bevilacqua, Mattia Bevilacqua, Matteo Busato, Matteo De Bonis, Andrea Di Renzo, Lorenzo Fortunato, Marco Frapporti, Andrea Garosio, Roberto Carlos Gonzalez, Alessandro Iacchi, Umberto Marengo, James Mitri, Jan Petelin, Lorenzo Rota, Veljko Stojnić, Leonardo Tortomasi, Erienne Van Empel, Giovanni Visconti, Luca Wackermann in Eroardo Zardini.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ