Presenečenje na DP V Avstraliji

Presenečenje na DP V Avstraliji
08.01.2017 AVTOR: D. Z.
Presenečenje na avstralskem DP. Prvak postal Miles Scotson.

V Avstraliji je za kolesarji tudi cestno državno prvenstvo. Kolesarji so morali prevoziti 186 kilometrov dolgo preizkušnjo. Na startu je bilo 119 kolesarjev.

V zadnji krog je prvi vstopil Canty, ki je imel 45 sekund prednosti pred krepko razredčeno glavnino. Osem kilometrov pred ciljem ga je ujel Durbridge. Ob prečkanju vzpona na Buninyong se je v ospredju izoblikovala skupina 14 kolesarjev, med katerimi je bil tudi za mnoge prvi favorit Simon Gerrans. Do cilja je bilo še pet kilometrov in postalo je jasno, da se bo ta skupina udarila za zmago.

Potem pa je na presenečenje mnogiH napadel Miles Scotson. Govorimo o mlademu, komaj 22-letnemu kolesarju, ki je sploh prvič zastopal barve profesionalne ekipe BMC. Scotson je v samostojnem pobegu vztrajal vse do cilja in se je lahko veselil prestižne zmage. Razliko je poskušal zmanjšati zgolj Luke Durbridge, ki pa ni imel dovolj moči, da bi boj za zmago omogočil Gerransu. Scotson je tako po štirih urah in skoraj 38 minutah postal državni prvak. Simon Gerrans je dobil boj za drugo mesto, tretji pa je bil Nathan Haas.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ