Presenečenje: Hirschi zapušča ekipo

Presenečenje: Hirschi zapušča ekipo
05.01.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Marc Hirschi. Eden izmed mladih zvezdnikov, ki je bil lani še član Sunweba - ta se je za sezono 2021 preimenoval v Team DSM - ekipo zapušča predčasno.

Marc Hirschi je imel z moštvom DSM še veljavno pogodbo do konca sezone 2021, a so zdaj iz ekipe sporočili, da je prišlo do sporazumne prekinitve pogodbe.

"Ekipa DSM je dosegla dogovor z Marcom Hirschijem in tako smo prekinili pogodbo še pred uradnim iztekom pogodbe. Dogovorili smo se, da prekinitev velja takoj in zadeve ne bomo več komentirali," so sporočili v izjavi za javnost: "DSM želi Marcu Hirschiju vse najboljše v njegovi karieri in se mu zahvaljuje za vse, kar je dal tej ekipi."

Hirschi je star šele 22 let in je eden izmed številnih mladih kolesarjev, ki so hitro opozorili nase in prav z moštvom Sunweb je leta 2019 prestopil med elito, potem ko je med mlajšimi člani osvojil tako naslov evropskega kot svetovnega prvaka. Lani je dobil etapo na dirki po Franciji, bil je razglašen za najbolj bojevitega kolesarja Toura, takoj zatem pa je dobil še Valonsko puščico.

Klasiko Liege-Bastogne-Liege je končal na drugem mestu. Takoj za Primožem Rogličem ter pred Tadejem Pogačarjem in Matejem Mohoričem. Na svetovnem prvenstvu je osvojil bronasto medaljo. Nekateri viri že namigujejo, da naj bi Hirschi prestopil v moštvo UAE, ki bi se tako še bolj okrepilo. Predvsem pa bi Švicar, ki spada v tisto zlato mlado generacijo, del katere je tudi Tadej Pogačar, prišel še kako prav na naslednji dirki po Franciji.

Tadej Pogačar bo namreč branil lansko zmago, Hirschi pa je pravi kolesar za pomoč v prvih etapah, ki bodo potekale po Bretaniji. Hirschi in Pogačar sta bila velika tekmeca že v mlajših kategorijah. Nekateri menijo, da bi Hirschi prav lahko prestopil v moštvom Qhubeka Assos, saj je tesno povezan z nekaterimi sponzorji.

Assos je stopil v ospredje - eden izmed ambasadorjev te znamke pa je Fabian Cancellara, ki je tudi Hirschijev agent. Tu je tudi Breitling, ki je tako Hirschijev osebni sponzor, kot tudi sponzor afriške ekipe. Zanimivo. To je že peti kolesar, ki je še pred iztekom pogodbe zapustil moštvo, ki ga sicer vodi Iwan Spekenbrink. Poleg njega so v preteklosti to storili Marcel Kittel, Warren Barguil, Tom Dumoulin in Michael Matthews.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ