Prestal okuženost, pred etapo izgubil tri kolege in zmagal

Prestal okuženost, pred etapo izgubil tri kolege in zmagal
30.07.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Fernando Gaviria je dobil sprintersko etapo na dirki po Burgosu. Prepričljivo najboljši pred prvo etapo s ciljnim vzponom.

Na dirki po Burgosu so v sredo odpeljali drugo etapo. Že pred začetkom je spet prišlo do novih ukrepov zaradi koronavirusa. Trije kolesarji moštva UAE so bili pred dnevi v stiku z osebo, ki je bila okužena s Covid-19.

Munoz, Arila in Molano tako niso smeli začeti 168 kilometrov dolge etape od Castrjeriza do Villadiega, pa čeprav se je kasneje izkazalo, da niso bili pozitivni na Covid-19. Po zahtevnem zaključku in odlični vožnji na zaključnem kilometer dolgem vzponu v prvi etapi je majico vodilnega nosil Felix Grossschartner.

Tokrat pa so imeli glavno besedo sprinterji. Tudi 1,5 km dolg klanec osem kilometrov pred ciljem tega ni mogel preprečiti. V zadnjih kilometrih so v ospredju prevladovali predvsem kolesarji moštev Deceuninck Quick Step, Groupama FDJ in CCC.

A nihče ni mogel ustaviti Gavirie, ki je pridrvel mimo vlaka FDJ in tudi njihovega sprinterja Demarja. Gaviria je bil nadvse prepričljiv, slavil pa je že četrto zmago v tej sezoni. Gaviria je nastopal tudi na dirki UAE Tour, ki so jo tik pred koncem zaradi koronavirusa prekinili.

Kolumbijec je bil okužen s Covid-19 in je zato moral tudi v bolnišnico. Čeprav so nekateri opozarjali, da novi koronavirus pušča trajne posledice, jih pri Gavirie očitno ni, saj je pokazal izjemen sprint:

"To je zmaga za celotno ekipo, saj živimo v težkih časih in že dolgo nismo dirkali. Zagotovo je to ena izmed lepših zmaga zaradi vsega, kar se trenutno dogaja. Potem, ko smo morali ostati doma, ne da bi vedeli, če sploh bomo še dirkali letos, je to resnično velika zmaga."

Arnaud Demare je bil drugi, tretji pa Sam Bennett. Zdaj bodo na dirki v ospredje prišli hribolazci. Že danes, saj se bo karavana podala na vzpon Picon Blanco. Na 1507 metrih nadmorske višine bo po 150 kilometrih tudi cilj. Gre za 8,5 km dolg klanec z 8,9-odstotnim povprečnim naklonom.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ