Prestavljen tudi Maraton Franja, nov datum jeseni?

Prestavljen tudi Maraton Franja, nov datum jeseni?
11.04.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Tit Košir

Prireditelji Franje z direktorjem maratona Gorazdom Penkom na čelu so pričakovano sporočili, da v junijskem terminu maratona letos ne bodo uspeli izpeljati. Vrata puščajo odprta za jesensko izvedbo maratona.

Gorazd Penko je sporočil pričakovano novico, da Franje v junijskem terminu ne bo. 

Pandemija koronavirusa je preprečila tudi izvedbo maratona Franje v načrtovanem terminu med 12. in 14. junijem, odločitev organizacijskega odbora pa je bila povsem pričakovana. Čeprav se razmere v Sloveniji počasi izboljšujejo in vlada razmišlja o rahljanju ukrepov prepovedi gibanja in združevanja, do začetka junija življenje zagotovo še ne bo v starih tirnicah.

Prepoved mednarodnega gibanja, maraton Franja je del UCI Gran Fondo Series, je še dodatna ovira za prireditelje, ki opozarjajo tudi na zahtevno ekonomsko situacijo doma in v svetu. »Globoko se zavedamo vseh resnih posledic gospodarske in družbeno-socialne krize po koncu pandemije. Na zahtevni preizkušnji bodo tudi množični športni dogodki in njihovo ponovno oživljanje. Ob tem bodo morali mnogi pokrovitelji izkazovati visoko družbeno in ekonomsko odgovornost,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Predsednik organizacijskega odbora Gorazd Penko je še pojasnil, da so s strani Mednarodne kolesarske zveze (UCI) dobili dva nadomestna termina, v prvem vikendu septembra in v prvem vikendu oktobra, končno odločitev pa bodo morali sprejeti do konca junija.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ