Prestolnica bo v soboto in nedeljo tudi v znamenju BMX dirkanja

Prestolnica bo v soboto in nedeljo tudi v znamenju BMX dirkanja
17.08.2018 AVTOR: Uredništvo, FOTO: Klemen Humar

Proga ob Linhartovi bo gostila mednarodno tekmovanje BMX Race Ljubljana, na katerem bo nastopilo skoraj 70 tekmovalcev iz štirih držav

BMX Park Ljubljana je osrednjo prizorišče tekmovalne BMX scene v osrednji Sloveniji in širši regiji, tudi zaradi statusa olimpijskega športa pa ima BMX veliko privržencev.

Razveseljuje predvsem veliko zanimanje najmlajših za ta šport – kar se kaže tudi v rekordnem vpisu v panožno kolesarsko šolo Kolesarskega društva Rajd, ki upravlja s progo – saj je BMX tudi odlična podlaga za vse ostale discipline kolesarstva.

Tekmovanje BMX Race Ljubljana bo potekalo v soboto in nedeljo, tako da bomo pravzaprav videli dve dirki, na obeh pa bolj ali manj iste tekmovalce in seveda napete finalne odločitve. Med favoriti sta zagotovo Italijan Mattia Furlan, ki je lani zmagal v soboto in nedeljo ter domov odnesel največ kos dveh tisočakov vrednega nagradnega sklada. Za ovratnik mu bo zagotovo dihal Mariborčan Tilen Frank, ne bo pa na štartu lanskega državnega prvaka Kevina Berginca, ki bo zaradi poškodbe dirko spremljal izza traku.

V vseh kategorijah skupaj je prijavljenih skoraj 70 tekmovalcev iz štirih držav, posebnost letošnje dirke pa je prenos v živo (na naslovu https://www.kd-rajd.si/live/), tako ga boste lahko glavni del dogajanja spremljali praktično kjerkoli.

V času dirke bo tudi spremenjen prometni režim na Stolpniški ulici ob BMX progi, ki bo rezervirana za klube.

Dirkanje bo potekalo po klasičnem BMX programu. Tekmovalci se bodo najprej pomerili v t. i. motih, dirkah s skupinskim štartom, najboljši pa se bodo uvrstili v finalne boje na izločanje. Dirkanje z ramo ob rami je vedno napeto in adrenalinsko, ob ogledu v živo pa vsakomur hitro jasno zakaj je BMX Race na samem vrhu priljubljenosti akcijskih športov.


Program tekmovanja:

18. 8. > BMX Race Ljubljana 1
12.00 – Prijave
13.00 – Trening
15.30 – Dirka, sledi podelitev

19. 8. > BMX Race Ljubljana + Državno prvenstvo
9.00 – Prijave
10.00 – Trening
11.30 – Dirka, sledi podelitev

Celoten razpis in prijave >>

BMX Race Ljubljana na Facebooku >>

#kdrajd
#bmxparkljubljana

Značke: Gorsko
Ključne besede:
BMX
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ