Prestop padel v vodo, Froome vsaj do konca leta pri Ineosu

Prestop padel v vodo, Froome vsaj do konca leta pri Ineosu
30.06.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Chris Froome naj bi bil v resnih pogovorih, da še pred Tourom zamenja ekipo, a zdaj tako Gazzetta kot L'Equipe poročata, da bo vsaj do konca sezone Froome nosil dres britanskega supermoštva.

Britanec lovi svojo peto zmago na Touru, v dresu Ineosa pa mu bo zelo težko, saj bo imel v Geraintu Thomasu in Eganu Bernalu veliko konkurenco že znotraj lastne ekipe. Ker Froome ve, da časa nima več na pretek, se je po poročanju Gazzette resno pogovarjal že za prestop 1. avgusta.

V igri naj bi bil tudi Bahrain McLaren, ki pa trenutno nima dovolj denarja, da bi si lahko privoščil Frooma, zato je glavni kandidat postal Israel Start-Up Nation, ki finančnih težav nima. Tam bi bil Froome nesporni kapetan ekipe, a bi moral šef Ineosa David Brailsford potrditi predčasni odhod Frooma, ki se mu pogodba izteče ob koncu letošnje sezone. Brailsford je želel odškodnino, da bi Frooma izpustil iz rok, zato je prestop padel v vodo in Britanec bo do konca sezone ostal pri Ineosu.

Ni še jasno, kako se bo štirikratni nosilec rumene majice odločil glede svoje prihodnosti, odločitev pa naj bi objavil že v prihodnjih dneh. Če gre verjeti ponavadi zelo dobro obveščenim novinarjem Gazzette in L'Equipa, naj bi bil Froome že odločen za Israel Start-Up Nation, kjer bo spet užival v vlogi nespornega zvezdnika št. 1.

Morda bomo tako letos Britanca še zadnjič gledali v dresu Ineosa na rumeni pentlji, to se zdi najbolj verjetno, izključena pa ni niti možnost, da bi ga kot kapetana vključili v ekipo za oktobrski Giro. Okrog Frooma nas očitno čaka še precej novic in ugibanj, kako se bo odločil, pa trenutno ne vedo niti njegovi ekipni kolegi.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ