Prestopi 2015: Cyclingweekly Mohoriča uvrstil med deseterico

Prestopi 2015: Cyclingweekly Mohoriča uvrstil med deseterico
30.12.2014 AVTOR: D. Z.
Cyclingweekly je sestavil lestvico najpomembnejših desetih kolesarjev, ki so v tej sezoni zamenjali ekipe. Med naštetimi je tudi Matej Mohorič.

In kdo se je poleg Mateja Mohoriča še uvrstil med deseterico? Po vrsti so jih na cyclingweekly našteli takole.

1. Peter Sagan (Cannondale – Tinkoff Saxo): Peter Sagan je moštvo Cannondale, kjer je vztrajal kar pet let, zamenjal za Tinkoff Saxo. Slovak, ki je že trikrat osvojil zeleno majico na dirki po Franciji naj bi v Tinkoff Saxu v naslednji sezoni prejel štiri milijone evrov.

2. Nacer Bouhanni (FDJ – Cofidis): Nacer Bouhanni je eden izmed mladih sprinterjev, ki je bil pri moštvu FDJ nekoliko razočaran, ker so v postavo za Tour de France raje uvrstili Arnauda Demarja. Tako se je odločil za menjavo ekipe. Podpisal je za Cofidis, ki sicer nima World Tour licence, vendar pa redno nastopa na Touru. Bouhanni je letos med drugim dobil tri etape na Giru in dve na Vuelti.

3. Leopold Konig (NetApp Endura – Sky): 27-letni Leopold Konig je letos vendarle dobil priložnost nastopiti na dirki po Franciji. In to priložnost je znal izkoristiti, saj je dirko končal na sedmem mestu. Odličen hribolazec se je odločil, da zamenja ekipo in je podpisal pogodbo z moštvom Sky.

4. Nicolas Roche (Tinkoff Saxo – Sky): Nicolas Roche je bil še letos pomočnik Alberta Contadorja. Sam boljših rezultatov letos ni dosegel, lani pa je bil peti na dirki po Španiji. Zdaj bo še eden izmed pomočnikov Christopherja Frooma.

5. Lars Boom (Belkin – Astana): Lars Boom je mojster za prologe in enodnevne klasike. Letos je dobil peto etapo na dirki po Franciji, ki je potekala po tlakovanih odsekih. Tam je kot član Belkina znal izkoristiti odlično dirkanje Astane, v sezoni 2015 pa bo postal član prav kazahstanske ekipe. Na Touru bo na tehnično zahtevnih etapah lahko pomagal Nibaliju, sam pa se bo osredotočil na klasike, kot je Pariz-Roubaix. Leta 2012 je že bil šesti.

6. Adam Blythe (NFTO – Orica GreenEdge): Pri cyclingweekly so zapisali, da se Blythe vrača med najboljše, potem ko je eno sezono preživel v ekipi NFTO. Med drugim je dobil tudi dirko RideLondon Surrey Classic. Pri 25 letih bo zdaj dobil priložnost med samo elito. Prestopil bo namreč v avstralsko ekipo Orica GreenEdge.

7. Edvald Boasson Hagen (Sky – MTN Qhubeka): Edvald Boasson Hagen je bil član Skya od samega začetka. Zdelo se je, da bo z leti zares blestel, a pri 27-letih ima za sabo slabšo sezono. Odločil se je za zamenjavo. Prestopil bo v ambiciozno južnoafriško ekipo MTN Qhubeka, ki je na letošnji Vuelti sploh prvič nastopila na tritedenski dirki. Hagen se lahko pohvali z zmagami na Touru, Eneco Touru, klasikah Vattenfall Cyclassics, Ouest France-Plouay in Ghent – Wevelgem

8. Joe Dombrowski (Sky – Cannondale Garmin): Po zmagi na Giru za mlade kolesarje je prestopil v Sky, a za njim sta slabši dve sezoni, ko se je ukvarjal s padci, poškodbami … Zdaj je 23-letni Američan pogodbo podpisal z moštvom Garmin Cannondale in bo tako postal klubski kolega Mateja Mohoriča in Kristjana Korena.

9. Elia Viviani (Cannondale – Sky): Elia Viviani je star 25 let. Uspešno je nastopal tudi na dirki po Sloveniji, redno pa nastopa tudi na velodromu. Pri Cannondalu je dobil veliko priložnosti za sprint, pri Skyu, kamor Viviani odhaja, pa so očitno okrepili sprinterski del ekipe.

10. Matej Mohorič (Cannondale – Cannondale Garmin): Čeprav Mohorič v bistvu ni prestopil, so ga pri cyclingweeklyju vseeno omenili. Cannondale je razpadel. Matej Mohorič je skupaj s Kristjanom Korenom in nekaterimi drugimi kolesarji imel še veljavno pogodbo, tako da je postal član združene ekipe Cannondale Garmin. Glavni mož ekipe je zdaj Jonathan Vaughters. Pri cyclingweekly so omenili, da je Mohoriča vsekakor vredno omeniti, saj je postal svetovni prvak med mladinci in takoj zatem še med mlajšimi člani. »V letu 2015 ne cilja na zmage, vendar pa si želi nabrati novih izkušenj in doživeti krstni nastop na tritedenski dirki, « so še zapisali.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ