Prestopi: Ekipe bodo zamenjali Kristoff, Gallopin ...

Prestopi: Ekipe bodo zamenjali Kristoff, Gallopin ...
02.08.2017 AVTOR: D. Z.
Govoric je sicer ogromno, kje bodo nekateri kolesarji, tudi zvezdniki, nadaljevali športne poti v letu 2018. A nekateri so že potrdili.

Marcel Kittel, Fabio Aru, Mikel Landa, Alberto Contador, Tejay Van Garderen, Dam Martin, Domenico Pozzovivo, Diego Rosa, Davide Formolo, Louis Meintjes … še bi lahko naštevali.

Številni vrhunski kolesarji še niso razkrili, za katera moštva bodo nastopali v sezoni 2018. Nekateri pa so vendarle izkoristili že prve dni v avgustu – s 1. avgustom se uradno začne prestopni rok v kolesarstvu – in javnosti razkrili, v dresu katerih moštev jih bomo lahko spremljali v sezoni 2018. Omenimo Tonyja Gallopina.

Francoz je zadnja štiri leta preživel v belgijski ekipi Lotto Soudal, zdaj pa se vrača v Francijo. 29-letni kolesar, ki je v soboto zasedel drugo mesto na klasiki San Sebastian bo nastopal za ekipo AG2R La Mondiale, ki je ravno tako ekipa z licenco World Tour. “V Lotto Soudalu sem preživel nekaj zelo lepih trenutkov in ekipi se lahko samo zahvalim za vse skupaj. Sem pa navdušen nad tem, da se bom pridružil AG2R La Mondialu, saj smo tudi na letošnjem Touru videli, da je to ena izmed najmočnejših ekip na svetu, ” je dejal Gallopin.

Gallopin bo veliko stavil na pomemebnejše enodnevne dirke in krajše etapne preizkušnje, medtem ko bo Romain Bardet obenem dobil pomemebnega pomočnika za dirko po Franciji. Okrepila se bo tudi ekipa Bora Hansgrohe s Petrom Saganom. Pridružila se mu bosta Daniel Oss (BMC) in Peter Kennaugh (Sky). Mikel Nieve ravno tako zapušča Sky in bo nastopal za Orico Scott. Iz Quick Stepa se mu bo pridružil Matteo Trentin. Eduardo Sepulveda je podpisal pogodbo z Movistarjem. Je pa tudi že jasno, da po tej sezoni rusko Katjušo Alpecin po šestih letih zapušča sprinter Alexander Kristoff.

Letos je že prišlo tudi do rahlega spora med kolesarjem in vodstvom ekipe, saj Kristoff očitno ni zadovoljil njihovih pričakovanj. Obenem so mu očitali, da ima preveč kilogramov. 30-letni Norvežan je sporočil, da bo v naslednji sezoni vozil za UAE Team Emirates. Z njimi je očitno zaenkrat podpisal predpogodbo: “Prava pogodba bo podpisana v naslednjih tednih, potem ko bom opravil še nekaj rutinskih zdravstvenih pregledov. ” Seveda pa se zdaj pojavlja vprašanje, če bo za rusko ekipo z močnim nemškim sponzorjem podpisal Marcel Kittel.

Ta se očitno še pogaja tudi s Patrickom Lefevrejem (menedžer moštva Quick Step). Kittel je že vozil za ekipo Giant Alpecin in sponzor bi si vsekakor želel nemškega kolesarja. Zdaj je sprintersko mesto v Katjuši prosto. Povsem drugače je v UAE Team Emirates, saj bosta v naslednji sezoni tam tudi Ben Swift in Andrea Guardini, medtem ko se ne ve, kje bo kariero nadaljeval Sacha Modolo. Pričakujemo lahko tudi novice iz moštva Bahrain Merida, kjer je pristonih veliko Slovencev. Nibali si najbrž želi še kakšnega močnejšega pomočnika, obenem pa je na trgu trenutno nekaj zanimivih kolesarjev, ki bi se lahko tudi na tritedenskih dirkah borili za visoka mesta v skupnem seštevku. Vsekakor bo v naslednjih dneh še zelo pestro.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ