Prestopna "norija": Cunego v ekipo, kjer je Bole ... Trije Italijani pri Ilešiču

Prestopna "norija": Cunego v ekipo, kjer je Bole ... Trije Italijani pri Ilešiču
03.10.2014 AVTOR: D. Z.
V zadnjem času prihajajo v javnost številne novice o prestopih. Morda najbolj odmevna. Damiano Cunego zapušča Lampre Merido. Prestopil bo v Nippo Vini Fantini.

Nippo Vini Fantini. V tej kontinentalni ekipi letos odlično dirka Grega Bole, ki je nanizal štiri zmage. Od naslednje sezone naprej pa bo član te ekipe tudi Damiano Cunego, zmagovalec dirke po Italiji 2004, pa tudi trikratni zmagovalec dirke po Lombardiji in nekdanji najboljši mlad kolesar na dirki po Franciji.

»Cunego bo kapetan, obkrožen pa bo s številnimi mladimi kolesarji, « so potrdili iz ekipe. 33-letni Italijan po devetih letih zapušča Lampre, v zadnjih letih pa ni uspel doseči vidnejših rezultatov. Ne samo Cunego, z ekipo je pogodbo podpisal tudi mlajši brat zmagovalca Toura Vincenza Nibalija, Antonio. Pogodbo pa sta podpisala še Giacomo Berlato in Nicolas Marini.

»Smo na nekakšnem začetku in stvari bomo počeli precej drugače. V smislu. Rezultati so drugotnega pomena. Seveda so pomembni. Na dirkah želimo zmagovati, vendar obenem želimo, da je ekipa nekakšen promocijski produkt. Zato sta komunikacija in etika zelo pomembni, « je za cyclingnews.com dejal predstavni za stike z javnostjo Francesco Pelosi.

Ekipa želi v letu 2015 pridobiti Prokontinentalno licenco, torej bo morda celo v igri za povabilo na sloviti Giro. »To so sanje, vendar pa moramo najprej dokazati, da si zaslužimo zaupanje organizatorjev, « je še dodal Francesco Pelosi.

Tudi ameriška ekipa UnitedHealthcare se bo okrepila s tremi Italijani. Član te ekipe je Aldo Ino Ilešič, pridružili pa se mu bodo Daniele Ratto, Marco Canola in najmlajši Federico Zurlo. Prihaja tudi športni direktor Roberto Damiani, pogodbo pa je podaljšal Alessandro Bazzana. Tudi pri Belkinu se za sezono 2015 obetajo velike spremembe.

Ekipa je našla novega sponzorja in se bo imenovala LottoNL Jumbo. V ekipo prihajajo mladi kolesarji iz Rabobankove kontinentalne ekipe Timo Roosen, Bert Jan Lindeman in Mike Tenissen ter zdaj še član moštva Topsport Vlaanderen Baloise Tom Van Asbroeck. Pogodbe so zaenkrat podaljšali Rick Flens, Maarten Tjallingii, Robert Wagner in Maarten Wynants.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ