Prestopni rok: Vlasov potrjeno odhaja k Bori, k Pogačarju še Bennett in Hodeg

Prestopni rok: Vlasov potrjeno odhaja k Bori, k Pogačarju še Bennett in Hodeg
11.08.2021 AVTOR: N. Gr., foto: UAE Emirates

Najbolj aktivni ekipi letošnje kolesarske tržnice sta zagotovo UAE Emirates in Bora Hansgrohe. Pri Emiratih so še okrepili ekipo za pomoč Tadeju Pogačarju, Bora Hansgrohe pa po odhodu Petra Sagana sestavlja novo jedro hribolazcev.

O odhodu Petra Sagana smo že poročali, pa tudi o nekaterih drugih prestopih, ki so bili objavljeni v prvih dneh prestopnega roka. V zadnjih dneh smo videli še nekaj nekoliko bolj presenetljivih prestopov, zelo so se okrepili pri ekipi UAE Emirates.

S Tadejem Pogačarjem imajo sklenjeno pogodbo kar do leta 2027, zato jim za njihovega kapetana ni potrebno skrbeti, vse moči torej lahko usmerijo v to, da bodo okrog njega zgradili kar najbolj konkurenčno ekipo. V pomoč mu za naslednjo sezono prihajata Marc Soler, ki je v Movistarju imel prebliske, in George Bennett.

O talentu Solerja ni dvoma, sposoben je etapnih zmag na največjih dirkah in morda tudi boja za skupni seštevek, precej bolj vprašljivi pa so njegova volja, motivacija in muhasti karakter, kar smo lahko spremljali tudi v Movistarjevi seriji na Netflixu. Očitno so imeli Španci Solerja dovolj, zato za dve sezoni odhaja k Pogačarju, kjer bo najbrž na manjših dirkah dobil priložnost, da vodi ekipo, morda tudi na njegovi domači Vuelti.

Bennett pomočnik, nova tudi šprinterska linija

George Bennett prihaja v vlogi zanesljivega pomočnika na vzponih, v kateri se je izkazal že v dresu Jumbo Visme. Ko je v vrhunski formi, je Bennett lahko blizu zmagi v gorah in na hribovitih enodnevnih klasikah, predvsem pa bo lepo dopolnil ekipo pomočnikov, ki bodo opravljali delo za Pogačarja v gorah.

Pri Emiratih so prevetrili tudi svojo šprintersko ekipo, odhajata Fernando Gaviria in Alexander Kristoff, ki nista navdušila, prihajata pa Pascal Ackermann in Alvaro Hodeg, ki se v QuickStepu ni razvil v serijskega zmagovalca, kot so to potihem pričakovali. Kristoff odhaja v ekipo Intermarche, naslednja ekipa Gavirie pa še ni znana.Tudi v Bori so potrdili prestope, ki so se napovedovali že nekaj časa, glavna »zvezda« je seveda četrti z letošnjega Gira Aleksander Vlasov. Rus je šele na svojem drugem grand touru navdušil, v prvih 14 dneh je bil najbolj resen tekmec Egana Bernala, nato pa je v zadnjem tednu nekoliko popustil, a vseeno končal tik pod zmagovalnim odrom. Vlasov vsako leto napreduje in Bora dobiva dobrega mladega kapetana, pri 25-ih letih so najboljša leta kariere še pred njim. Ob Vlasovu prihaja tudi Jai Hindley, ki je navdušil na lanskem Giru, letos pa doslej ni dirkal najbolje, a ima tudi on pri prav tako 25-ih letih še veliko prostora za napredek.

Brez pogodbe tudi Polanc, Novak in Mohorič

Še nekaj zanimivih prestopov smo pospremili v minulih dneh. Dosedanji sotekmovalec Hindleyja Michael Storer, nekdanji nosilec bele majice z dirke po Sloveniji, bo svojo priložnost za kapetansko vlogo iskal pri Groupami FDJ. Sergio Higiuta prav tako prihaja v v gore precej bolj usmerjeno ekipo Bore za naslednjo sezono, Esteban Chaves pa bo po osmih letih zapustil vrste GreenEdga in se v sezoni 2022 preizkusil v dresu EF Education – Nippa. Brez pogodbe je še vedno nekaj velikih imen, denimo Elia Viviani, pa Geraint Thomas, … pa tudi Jan Polanc, Domen Novak in Matej Mohorič. Pri slednjem je v zraku le še višina pogodbe, Polanc se bo za podaljšanje boril na Vuelti, Novak pa letos ni dirkal veliko in bo težko dobil še eno priložnost pri Bahrain Victoriousu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ