Prevetrena kolekcija koles Trek 2017

Prevetrena kolekcija koles Trek 2017
22.09.2016 AVTOR: Švigelj Uroš
Pregled glavnih novosti Trekovega modelnega leta 2017: veliko novitet na gorskih kolesih in enotnejše številčno poimenovanje cenovnih razredov. Bontrager pa se je osredotočil na varnost kolesarjev...

V Mikolovu je med vinorodnimi češkimi grički Trek predstavil nove modele in pravijo, da njihova linija v štirih desetletjih obstoja še nikoli ni bila tako popolna. Kljub slovesu nekaterih modelov in prihodu le peščice novih ne bo nihče prikrajšan, izbira pa bo lažja.

Na Moravskem nas je vselej šarmantni Gary Fisher sprejel besedami: »Kolesarska industrija se je znašla v težkih časih. A pri Treku ne sedimo križem rok in smo naredili nekaj glede tega. Pripravili smo najbolj izpopolnjeno linijo koles do sedaj. Nobeno podjetje ne vlaga v razvoj toliko inženirskih ur in pred vami stojijo kolesa, ki so vodilna v prav vseh disciplinah kolesarstva «

Gary Fisher na predstavitvi koles Trek 2017. Foto: Uroš Švigelj

Gary Fisher  med deljenjem avtogramov


V letu 2017 so ukinili nekatere modele, ki so se po svojem namenu, funkcionalnosti ali velikosti obročnikov med seboj prekrivali in s tem postavljali kupce v dilemo. Hkrati so nekaj novih prilagodljivih koles dodali v segmente, kjer se trendi hitro spreminjajo, na primer modele za širše pnevmatike - »plus «, na katere je moč namestiti tudi tventinajnerske obročnike. Prav tako so poenotili številčno poimenovanje razredov za vsa cestna in gorska kolesa ter ustrezno znižali številke pri vstopnih modelih, športnih, mestnih, treking in otroških kolesih. Poznavalci bodo morda zaradi nove nomenklature sprva zmedeni, novi kupci pa bodo veliko lažje primerjali različne modele koles.


Za začetek si oglejmo linijo gorskih koles, iz katere so odstranili nekatere modele, močno izboljšali in rahlo spremenili obstoječe »terence « ter obogatili izbiro električnih koles. Še najmanj so drezali v polno vzmetena modela Top Fuel in Session.

Fuel EX
Popolnoma novi Fuel EX

Vsegorska trail kolesa so se raztegnila, dobila 130-milimetrsko vzmetenje in imajo dobro stopinjo položnejšo geometrijo ter nekoliko nižje postavljeno gonilno os. Togost okvirjev je celo večja od obstoječih agresivnejših Remedyjev in Slashev, kar so dosegli z ravno spodnjo cevjo (straight shoot downtube). Zaradi nje so morali vgraditi blokado krmila, ki hkrati preprečuje udarce krone vilic v spodnjo cev in ročajev v zgornjo. Izključno 27,5-palčne obročnike imata le najmanjši številki, ki nadomeščata ženski model Lush, višji kolesarji pa lahko izbiramo med tventinajnerji in modeli 27,5 plus. Po prvih bodo posegali ljubitelji hitrih, ozkih in zavitih poti, modeli 27,5 plus pa bodo vlivali dodatno samozavest in pomagali jezdecem, ki ovire raje premagujejo naravnost kot vozijo okoli njih. Opremljeni so z Bontragerjevimi pnevmatikami širine 2,8 palca in imajo dovolj prostora tudi za 29-palčne pnevmatike, ki se vrtijo na širših pestih boost.

Agresivnejši Remedy le z obročniki 650b

Vzmetenje vsestranskega Remedyja se je raztegnilo za 10 milimetrov. Kombinacija 150-milimetrskega blaženja in 66-stopinjskega kota vilic ga funkcionalno skoraj izenači s Slashem 2016. Zaradi nove konstrukcije okvirja z ravno spodnjo cevjo je precej bolj tog, kar smo vsi hitro opazili med testno vožnjo. Zaradi nižje lege gonilne osi in podaljšanega dosega bo še priljubljenejša izbira za dirkanje v enduru. Pri modelih Remedy 8 in boljših sedaj najdemo kartušo Re:aktiv tudi v RockShoxovih amortizerjih. Tventinajnerski modeli niso več v ponudbi, saj jih povsem suvereno nadomešča Fuel EX 29, ki ima le malce manj hoda in povsem enako geometrijo okvirja.


Slash – nova generacija enduro tventinajnerjev

Pri Treku so opazili, da je veliko elitnih enduro tekmovalcev uporabljalo Remedyja 29 z daljšimi vilicami. Za razvoj najboljšega enduro orožja so tako sledili željam tekmovalcev po večjih obročnikih, ki pa izkoristijo ves potencial le s progresivno geometrijo in bolj togim okvirjem, ki kompenzira večji vzvod 29-palčnih obročnikov.

Slash 29 se bohoti s 150 milimetri hoda zadaj in deset več spredaj. Nameščene vilice se posedajo pod kotom dobrih 65 stopinj. Nizka gonilna os in 434-milimetrska os ohranjata agilnost, ki bi sicer trpela zaradi dolgega »nosu « vse trenutne tventinajnerske enduraše in rezultat je agresivno hiter dirkalnik.

Sprva bo na voljo le najboljši karbonski model RSL, kakršnega uporabljajo tekmovalci. Verjemite, pa da bodo kmalu predstavili tudi modele za plitvejše žepe. Bolj pozorni ste verjetno na njem pogrešali plavajoče vpetje amortizerja Full Floater. Razlog za opustitev je bila želja po večji togosti kolesa in napredek zračnih amortizerjev, ki omogočajo veliko boljše nastavitve delovanje po celotni krivulji hoda.


Farly EX – bajsi za vse letne čase

Ljubiteljem baročnih linij se bodo pocedile sline ob polnovzmetenih bajsijih na obročnikih srednjega formata, kar je zaenkrat še prava redkost. Za zimski hlad in puščavsko pripeko so pripravili 12 centimetrov vzmetenja, kartuša Re:aktiv, zadnja os dimenzij 197x12 milimetrov in dovolj prostora za (vsaj) 4-palčne pnevmatike. Da so za pnevmatike ohranili dovolj prostora, ne da bi žrtvovali agilnost s predolgo cevjo ob verigi, je na gonilki prostora le za en zobnik.


Stache 29+ po novem tudi v karbonski izvedbi

Lansko leto so bili kolesarski zanesenjaki tako navdušeni nad aluminijastimi trdorepci s kolosalnimi pnevmatikami, da je letošnja linija dopolnjena z dvema karbonskima modeloma. Imata tudi nekoliko večji doseg in nižje postavljeno gonilno os, kar bo prišlo do izraza pri igranju na zahtevnejših spustih.


Procaliber na stopničkah namesto Superflya

Superflyi ostajajo del ponudbe le v višjem srednjem razredu koles, tekmovalci pa bodo izbirali med karbonskimi modeli Procaliber, ki so od cestnih koles posvojili tehnologijo IsoSpeed, kjer je sedežna cev zgoraj ločena od okvirja in nanj pritrjena z gibljivim elastomerom. Sedežna cev se zato ob sunkih deformira, kar izboljša udobje, a ne vpliva na togost v predelu gonilne osi. S širšimi osmi so tudi povečali togost obročnikov in še nekoliko skrajšali cev ob verigi.


Električna prihodnost

Polnovmeteni Powefly bi lahko hitro zamenjali za potovalno otovorjenega Fuel EX-a, od katerega tudi prevzema večino inovacij letnika 2017. Subtilnost in boljši oprijem širših pnevmatik plus sta kot nalašč za dodatno moč, ki jo prispeva 250-vatni Boschev pogonski sistem CX, ki ga poganja zmogljiv akumulator s kapaciteto 500 Whr.


 

Hitreje, višje in udobneje – Madone, Emonda in Domane 2017

Poenoteno številčno poimenovanje Trekovih cestnih koles olajša primerjavo med različnimi modeli. Na vseh prevladuje Shimanova oprema, specifikacije so boljše, kar pa ni vplivalo na ceno. Tudi na vrhu srednjega razreda videvamo vse več karbonskih obročnikov, ki se vrtijo na širših pnevmatikah. Poleg klasičnega poimenovanja so modelom po vzoru drugih proizvajalcev dodali oznake, ki še dodatno pomagajo pri usmeritvi kupcev. RSL so elitni tekmovalni modeli, kakršne vozijo tudi v najboljših ekipah. SLR nasiti potrebe najbolj ambicioznih tekmovalcev, modeli SL so iz dostopnejših kompozitov, S pa označuje vstop v svet karbonskih okvirjev. Za plitvejše žepe so seveda še vedno na voljo aluminijasti modeli z oznako ALR. Trek je znan po lastni zlitini in intenzivni obdelavi cevi, kar omogoča dobre vozne lastnosti že pri osnovnih modelih.

Trek Madone

Trek Madone

Aerodinamični modeli Madone in peresno lahki Emonde niso bistveno spremenjeni, krasijo jih le boljša oprema, predvsem pa dostopnejši karbonski obročniki in več barvne izbire. 

 

Novi Domane SLR z nastavljivim udobjem

Najboljšim okvirjem SLR lahko nastavljamo stopnjo deformacije sedežne cevi (IsoSpeed), ki je klasično združena z okvirjem na predelu gonilne osi, na zgornjem delu pa s pomočjo diskretne drsne objemke, s katero poljubno nastavimo mesto vpetja. Višje ko jo pomaknemo, bolj bo okvir »trd « med sedečo vožnjo.
Med kratko preizkušnjo je okvir SLR navdušil s togostjo v predelu gonilnega ležaja. Vibracije so pomagali dušiti tudi širše pnevmatike, posodobljeni elastomeri IsoSpeed v glavni cevi in krmilo s tehnologijo IsoCore, ki s plastjo polimera duši fine vibracije. Na voljo so modeli z obročnimi ali kolutnimi zavorami. Modeli SL imajo izvorno rešitev IsoSpeed, v glavni cevi pa imajo izboljšano generacijo, povzeto po SLR. Dekleta lahko posežejo tudi po modelih Silque, ki so izpeljanke modelov Domane s prilagojeno geometrijo in mehkejšim, lažjim telesom prilagojenim sistemom IsoSpeed.

Začetniki, treking in mestni kolesarji bodo veseli nadgradenj komponent na vstopnih modelih, ki niso vplivale na končno ceno. Izbira pa bo lažja, ker so številčne oznake (kakovostni razred komponent in okvirja) poenotene med vsemi modeli.


Bontrager izboljšuje varnost kolesarjev

Kopico novih komponent Trekove znamke Bontrager zaznamujejo tri besede: širše, karbonsko in varneje.

  • Karbonski obročniki so se razširili tako za cestna kot gorska kolesa in na predstavitvi je bilo največ zanimanja za nov, 40-milimetrov širok karbonski par srednjega formata, primarno namenjen nadgradnjam gorskih trail koles, ki sprejmejo široke pnevmatike. Vsegorski obročniki Line in dirkalni Kove XXX niso le nekaj milimetrov širši, ampak je kompozit OLCV po novem 70 odstotkov trpežnejši. Za večjo varnost so v oblačila za cestne in mestne kolesarje všili odsevne panele.
  • Ocenjujejo, da lahko uporaba svetilk podnevi zmanjša bližnja srečanja z drugimi vozili za kar eno tretjino. Z utripajočimi svetilkami z ozko usmerjenim snopom svetlobe naj bi bili podnevi vidni že na 400-metrski razdalji. Modeli Flare in Ion imajo večjo svetilnost ter moč utripanja samodejno prilagajajo svetlobnim pogojem.
  • Bontrager se je podal tudi na zahteven trg potopnih sedežnih opor s hidravlično oporo Drop Line, s poljubno nastavitvijo položaja.
  • Komponentam Line so se pridružila ploska pedala z zamenljivimi čepki.
  • Ročaji imajo nov profil, ki na zgornji strani daje boljšo oporo dlanem, na spodnji pa z agresivnejšo teksturo zagotavlja dober oprijem prstov. 
  • Gorske pnevmatike XR in enduru namenjene SE imajo izboljšane zmesi z boljšim oprijemom in jedra z dodatno zaščito pred poškodbami.
  • Izbira sedeža bo sedaj lažja, saj so novi modeli namenjeni uporabi na vseh terenih in tipih koles ter izbiramo le med različnimi trdotami, širinami in oblikami.
  • Ključno vlogo pri varnosti igrajo tudi čelade. Vsi modeli srednjega in višjega razreda imajo tehnologijo MIPS: dodaten rumen panel, pritrjen z elastomeri, ki ob padcih omogočajo rahlo sukanje čelade v vseh smereh. Pogosteje kot od udarca možgani namreč utrpijo poškodbe zaradi nenadnih rotacijskih zasukov glave. Ob padcu lahko čelada nekoliko zdrsne in zmanjša strižne sile, ki delujejo na glavo.
  • Obuvali se bomo hitreje po zaslugi sistema Boa, ki ga najdemo tudi na cenejših modelih in novih trail modelih Rythm z zaščito notranje strani gležnja. Za udobje skrbijo trije novi vložki BioDynamic, med katerimi izbiramo glede na obliko stopalnega loka in s pravo izbiro razbremenimo točkovne pritiske ob vrtenju pedal.

 

Project One – spletna aplikacija, s katero si lahko prilagodite opremo in personalizirate okvirje z unikatno poslikavo, je sedaj veliko preprostejša za uporabo. Po novem jo najdemo v izbirniku kolesa, kjer sledimo povezavi do dodatnih barv in prilagoditve.

Novi vsegorski čevlji Bontrager Rhythm imajo srednje trd podplat, ki še dopušča hojo ob kolesu, zaščiteno notranjo stran gležnjev in zračen zgornji del s trpežnejšo plastično strukturo, ki varuje prste.

Flare R City je namenjena tudi izboljševanju varnosti čez dan. Ozko usmerjen snop je viden že na 400 metrov. Moč se prilagaja svetlobnim pogojem in se zvečer zmanjša, kar omogoča 20 ur uporabe z enim polnjenjem.

Bontragerjev koncept izboljševanja varnosti kolesarjev na cesti: levo zgolj svetilke, na sredini dodana odbojna oblačila na gibljivih delih telesa in skrajno desno dodana še kontrastna oblačila.

Več podrobnosti o novosti najdete na www.trekbikes.com, v živo pa si nekatere modele že lahko ogledate v trgovini Funsports in na www.funsports.si.

Značke: Cestno
Komentarji
Ta novica še nima komentarjev
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ