"Previdno optimistični"

"Previdno optimistični"
13.02.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Številne dirke odpovedane, številne prestavljene. Sezona pa se vendarle nadaljuje. Predvsem v Franciji so zelo aktivni.

"Zdaj sem previdno optimističen, čeprav sem pred nekaj meseci celo upal, da bomo sezono 2021 začeli nekoliko bolj mirni."
Christian Prudhomme

Tour Down Under. Odpovedan. Dirka po San Juanu. Odpovedana. Challenge Mallorka. Prestavljeno … še bi lahko nadaljevali. Lahko pa raje pogledamo v Francijo, kjer se sicer krčevito borijo z novim koronavirusom in uveljavljajo stroge ukrepe. A izpeljali so Etoile de Besseges, pa GP de la Marseillaise.In zdaj se zaključuje dirka po Provansi. Morda pa je tudi to lahko razlog za optimizem. "Na vseh sestankih z lokalnimi oblastmi vedno izpostavimo posebnost našega športa. Lahko se ga organizira tudi v teh časih, a z določenimi prilagoditvami," je za RTBF dejal Christian Prudhomme. Govorimo o direktorju dirke po Franciji, pa tudi o agenciji ASO. Ta je zadolžena za organizacijo številni dirk, tudi bližajoče se dirke Pariz-Nica."Zdaj sem previdno optimističen, čeprav sem pred nekaj meseci celo upal, da bomo sezono 2021 začeli nekoliko bolj mirni. To se ni zgodilo. A vse skupaj nam - če se res kaj ne spremeni - ne bo preprečilo organizacije dirk. Seveda ob upoštevanju določil avtoritet." Glede na trenutno stanje je Prudhomme izpostavil, da bodo morali kolesarjem omogočiti testiranje tudi po zaključku dirk, saj lahko samo tako zapustijo državo, v kateri so dirkali.

Medtem ko bo Pariz-Nica po vsej verjetnosti minila brez gledalcev, pa Prudhomme upa, da se bo do julija, ko se začne Tour de France stanje izboljšalo. Dirka se začne 26. junija, končal pa 18. julija. "Upam, da bomo že imeli ljudi ob cesti, pa čeprav tega ne morem vedeti danes. Upam, da bomo spet zaživeli normalno življenje in da bo začetek poletja predstavljal nekakšno osvoboditev. Upamo, da bo tisto praznično vzdužje, kot smo ga vajeni na dirkah, spet zaživelo kot je v nedavni preteklosti."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ